Hrebak: Ja stajem na stranu Mosta

Vijesti 14. pro 202318:02 3 komentara

Dario Hrebak, saborski zastupnik HSLS-a, gradonačelnik Bjelovara i član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u Newsroomu kod naše Anke Bilić Keserović komentirao je aferu Mreža.

Podsjetimo, smjena bivšeg ministra, Davora Filipovića uslijedila je nakon što je tjednik Nacional objavio članak u kojem navodi da je njegov posebni savjetnik Jurica Lovrinčević lokalnoj zagrebačkoj televiziji Mreži TV nudio zakup oglasnog prostora od strane većeg broja državnih tvrtki i institucija, a zauzvrat tražio da mu se u povratnoj transakciji isplati polovica predviđenog novca. Tjednik je potom objavio i audio zapis razgovora Lovrinčevića i novinara Mreže TV. Aferu Mreža prokomentirao je i Dario Hrebak.

“Čini mi se da što dalje odlazimo tako se perspektiva ovog cijelog slučaja mijenja. I danas ću biti jako oprezan oko komentiranja”, rekao je Hrebak.

“Ja stajem na stranu Mosta i stranka ima pravo izreći informaciju, posebice Nikola Grmoja kao predsjednik Antikorupcijskog vijeća, ali informaciji, iako izgleda da je važna za javnost i treba izaći u javnost, treba pogledati kontekst i zašto je do toga došlo baš sada. Vidimo da postoji sukob unutar energetskih lobija, znamo koliko je energetika važna i više nisam siguran tko tu za koga igra”, dodao je.

Hrebak je istaknuo kako je Most ispao naivan jer je izašao u javnost s informacijom koju je netko rekao s određenim ciljem.

“Nevjerojatno mi je da čovjek koji ima bogatstvo koje se može izmjeriti u milijunima eura, razgovara na način “pola tebi, pola meni”, mislim da je taj način, pogotovo za savjetnika ministra, neprihvatljiv”, kazao je.

“Radije bih ovu situaciju komentirao za tri ili četiri dana jer je očito da će isplivati još mnogo informacija”, dodao je Hrebak.

Zastupnik je istaknuo da ga brine ono što se trenutno događa u medijima.

“Određene grupacije, određeni kapital kupuje udjele u pojedinim medijima, koliko god oni bili važni ili nevažni. Mislim da to nije transparentno i to nije dobro za hrvatsko društvo. Jedna određena grupacija ima utjecaj na određenim portalima, kućama i onda se jasno vidi da određena politička stranka ima veliki broj gostovanja u tim medijskim kućama”, objasnio je Hrebak.

Hrvatsko novinarsko društvo upozorilo je na netransparentnost zakupa oglasnog prostora u medijima na što se osvrnuo i zastupnik.

“Šokiralo me kada sam postao gradonačelnik da su mnogi dionici medijskog života dolazili direktno na dogovore s gradskom upravom tko bi koliko trebao dobiti ugovora o praćenju aktivnosti na lokalnim razinama”, rekao je Hrebak.

“Politika određuje kako će se raspoređivati oglasni prostor u pojedinim medijima”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare