Hrebak: “Mislim da će biti izazovno i teško da se ovakva većina održi”

Vijesti 09. svi 202417:49 2 komentara

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak gostovao je u N1 Newsroomu kod Anke Bilić Keserović gdje je komentirao sastav nove vlade.

“Nova Vlada od mene nema bezuvjetnu, ali ima potporu. Svaka Vlada to ima u svojim početcima. Netko će reći da smo mi i u prošlom mandatu Vladu podržali bezuvjetno, ali bilo je tu nekih uvjeta”, rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i osvrnuo se na svoje tvrdnje kada je govorio da nema šanse da idu s Domovinskim pokretom.

“Kada sam vidio da Andrej Plenković može sjesti s Domovinskim pokretom ili Peđa Grbin, onda sam razmišljao, a zašto i mi ne bismo mogli. Kada bismo gledali sve ono protiv onda nitko ne bi s nikim koalirao. Morate nekad preuzeti odgovornost i mi smo preuzeli tu odgovornost prije četiri godine”, otkrio je Hrebak.

“Ako želite da se vlada dogovori, onda svi moramo napraviti neki kompromis, a najveći su napravili DP i HDZ. Ono što je meni kao predsjedniku HSLS-a važno je to da kultura i obrazovanje idu istim smjerom kao što su išli prije četiri godine. To je bio naš glavni zahtjev”, dodao je.

Hrebak je dodao i da je liberalima i manjinama važno da su od premijera dobili garanciju da se postojeća razina ljudskih prava u Hrvatskoj neće smanjivati.

“Mislim da će biti izazovno, teško i da će trebati puno komunikacije i razboritosti da se ovakva većina održi. Mi smo prije izbora obećali hrpu stvari, ali znamo svojih pet  politika koje ćemo ispuniti. Kad budemo imali 50 mandata onda možemo razgovarati o mijenjanju Hrvatske”, rekao je.

Dodao je i da će podržati Stjepu Bartulicu u gradnji muzeja, ali smatra da u Hrvatskoj postoji puno više problema od gradnje novih muzeja. Zadovoljan je i tim što je DP uzeo ministarstvo u kojem je energetika.

“Čim su uzeli to ministarstvo bit će pod povećalom, ali i trebaju biti. Neka se dokažu. Da sam ja na njihovom mjestu, nikad ne bih uzeo energetiku, ali mi je drago da su uzeli to, a ne kulturu i obrazovanje”, otkrio je Hrebak.

Dodao je i kako ga u ovom trenutku ne zanima da bude ministar u novoj Vladi.

“Ono što je meni sad prioritet, barem u iduće četiri godine, je da završim posao koji sam započeo u svom gradu”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare