Hrebak: Mostovci su imali i ministra gospodarstva, što onda nisu mijenjali HGK?

Vijesti 05. velj 202111:46 > 12:221 komentar
Izvor: N1

Dario Hrebak u Saboru je održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o planovima vladajuće koalicije oko Hrvatske gospodarske komore.

Izjave članice Centra, Dalije Orešković, nije želio komentirati, nazvavši je “Janafovom odvjetnicom”.

VEZANE VIJESTI

“Prije mjesec dana nitko drugi nije ništa spomenuo o reformi HGK. Imali smo prijedlog zakona koji se sastojao od dvije rečenice. Ako netko smatra u državi da se institucije trebaju reformirati sa zakonima od dvije rečenice, onda nešto nije u redu”, rekao je Hrebak, nazvavši neozbiljnim “Mostov prijedlog zakona od dvije rečenice”.

Ponovio je da se vladajuća većina usuglasila da se reforma Hrvatske gospodarske komore mora napraviti, te da će ona ići prema postupnom ukidanju obveznog plaćanja članarine u HGK, poručivši da se ne može sve riješiti preko noći.

“Za kvalitetan zakon trebaju tri do četiri mjeseca, minimalno. Nama je u interesu da to bude što prije, ali krajnji rok je 15. 7. da si stvorimo manevarski prostor”, rekao je Hrebak. “Ja vam garantiram da ću se strgati i satrati da se to napravi prije lokalnih izbora, jer će i oporba lupati po tome”, dodao je.

“Mi smo partneri koji razgovaraju iza zatvorenih vrata. Vladajuća koalicija se sastoji od različitih stranaka, moramo s partnerima razgovarati i doći do određenog konsenzusa oko HGK. Zakon mora biti na klupama saborskih zastupnika do 15.7. Nemam ja kristalnu kuglu da mogu reći što će se dogoditi do 15. 7. Puno je politikantstva u ovoj priči, ja sam za onaj moment gdje ćemo trezveno pustiti da se ova prašina koja se podigla oko HGK smiri”, rekao je Hrebak.

“Ovdje se radi o 30 javnih ovlasti. Mi moramo naći model kako ćemo tih 30 javnih ovlasti prebaciti nekom drugom. Ako napravimo nagli rez, jeste li sigurni da neće biti zapošljavanja u javnim službama, ako preko noći ugasimo trideset javnih ovlasti iz HGK-a?”, upitao je Hrebak.

Obrušio se i na Most, kazavši da su dva puta imali priliku biti u Vladi s HDZ-om, dodavši da izgleda kao da mostovci sad opet žele u Vladu. “Imali su pet ministara, među njima i ministra gospodarstva, pa što onda nisu rješavali pitanje HGK-a?”, rekao je bjelovarski gradonačelnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar