Hrvatska se u Pandora dokumentima pojavljuje gotovo 8000 puta

Vijesti 04. lis 202110:03 > 12:00 1 komentar
N1

Međunarodni konzorcij novinara je u takozvanim "Pandora papers" razotkrio offshore milijune desetaka svjetskih lidera. U Novom danu gostovala je Mašenjka Bačić s portala Oštro koji je sudjelovao u istraživačkoj mreži.

“Bavili smo se, dakako, Hrvatskom, tražili ljude koji su povezani s Hrvatskom. Objavili smo danas veliku prču o obiteljima Perenčević i Filipović, pokazali smo kako oni zapravo stoje iza preuzimanja lošinjskog turističkog diva Jadranka. U narednim danima ćemo objavljivati dodatne priče, ne bih sad još govorila o imenima”, rekla je Bačić.

VEZANE VIJESTI

“Pri samoj pretrazi, rezultat Hrvatska na engleskom (Croatia) se pojavljuje više od 7500 puta, a sam rezultat Hrvatska nešto manje od 400 puta, dokumenata na hrvatskom jeziku je nešto manje od 400, a Zagreb se spominjuje oko 1900 puta. Objavljivat ćemo i priče koje su radili naši partneri, tako smo jučer objavili priču o Češkoj, danas ćemo još objaviti priču iz Rusije”, dodala je Bačić.

Istaknula je da upravo političari koriste offshore tvrtke kako bi sakrili svoju imovinu.

“Pandorini dokumenti dokazali su i kako offshore porezne oaze nisu tek nekakvi otočići s palmama, već da je uključen niz zemalja i da SAD postaje jedna od vodećih zemalja koja se koristi za skrivanje imovine”, rekla je Bačić s portala Oštro.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare