HUOJ: Natko Beck je Komunikator godine za 2020.

Vijesti 20. tra 202111:55 0 komentara
Natko Beck
Davorin Visnjic/PIXSELL

Ususret 14. dodjeli nagrada Grand PRix, Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) proglasila je liječnika Natka Becka, vodećeg specijalista radiologije u Dječjoj bolnici Srebrnjak, najboljim komunikatorom za 2020.

“Uloga doktora Becka u našem komunikacijskom nebu je edukativna, informativna i preventivna, uz dozu opuštenosti i humora. Natko je svojom lakoćom komuniciranja i otvorenošću zaslužio titulu doktora i u komunikacijskom smislu”, istaknuo je predsjednik ovogodišnjeg žirija Igor Vukasović.

Nagrada Komunikator godine dodjeljuje se 12. godinu zaredom, i to osobama koje su se istaknule komunikacijskom izvrsnošću u javnom prostoru, iako im to nije struka. Među finalistima ovogodišnjeg izbora, osim doktora Becka, bili su i Seizmološka služba, Udruga Glas poduzetnika, profesor Dejan Nemčić te radijska voditeljica i novinarka na Radio Sljemenu Ivana Radaljac Krušlin.

Doktor Beck nerijetko nosi leptir mašnu i crveni nos, a kao vodeći specijalist radiologije u Dječjoj bolnici Srebrnjak ima nesvakidašnji pristup prema najmlađim pacijentima jer, osim što smatra da djeca zaslužuju najveći angažman, voli ih uveseljavati humorom i trikovima.

Doktor Beck radi i s odraslima, a poznat je i po tome da svako ljeto donira svoje vrijeme tijekom godišnjeg odmora i u Bolu na Braču pruža besplatne preglede ultrazvukom. Uz svoj specifičan pristup, objavljuje i video sadržaj na društvenim mrežama gdje upozorava na prevenciju razvijanja određenih bolesti, a njegove savjete sluša više od 17 tisuća pratitelja.

“Ta nagrada mi znači nevjerojatno puno – čak da je iz moje struke – nagrada mi ne bi značila toliko. Zakoračio sam u nešto novo, nešto divlje, a u tom nečem novom i divljem sam dobio priznanje od komunikacijske struke i na tome im hvala. Ekstremno sam sretan i ponosan, a ova nagrada će mi biti poticaj za daljnji rad i pozivam sve da i dalje nastave komunicirati o zdravlju jer je to jedino ispravno” rekao je Natko Beck.

Ovogodišnji Šipak godine, nagrada za Antikomunikatora godine, pripala je glavnom tajniku Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilimu Ribiću za doprinos lošoj komunikacijskoj praksi u hrvatskom javnom prostoru.

“Kao netko tko zastupa sve radnike, nikada ih ne bi trebao dijeliti na privatni i državni sektor. Upravo zbog takvih podjela i izjava kao što je ‘I radnici u privatnom sektoru dobit će božićnice’ stvorio je podjelu u društvu i svojom komunikacijom u javnosti doprinio stvaranju jaza između privatnog i javnog sektora, zaključak je žirija.

Proglašenje pobjedničkih projekata 14. Grand PRixa i 1. međunarodnog Grand PRixa ove godine će se održati na daljinu, uz prijenos uživo na YouTube kanalu HUOJ-a, u četvrtak, 22. travnja od 16,30 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!