I Penava se oglasio o aferi u HNB-u, ima prijedlog rješenja

Vijesti 13. sij 202211:17 > 12:14
N1

Šef Domovinskog pokreta Ivan Penava na konferenciji za medije komentirao je aferu u HNB-u rekavši kako je rješenje jednostavno - ostavke na sve strane i veliki reset društva.

“Ova Vlada, sve vladine institucije, se naprosto natječu da zadrže vodeću ulogu po korupciji u EU-u i to im ide nevjerojatno dobro”, rekao je Penava.

vezana vijest

“Premijer neće davati izjavu jer ‘problem je sofisticiran’, narod ga ne razumije. Tu nema što biti sofisticirano. Djelatnici HNB-a, od čistačice do guvernera, nemaju što trgovati informacijama i vrijednosnim papirima za svoj račun”, smatra šef Domovinskog pokreta.

“Rješenje je jednostavno…”

“Rješenje je jednostavno – ostavke na sve strane. Jedino tako šaljemo poruku da se ovo u hrvatskom društvu ne tolerira, stopa tolerancije je nula. Ova vlada, Andrej Plenković, to nikad neće napraviti jer su im ti problemi presofisticirani. Rješenje za korupciju u Hrvatskoj je također vrlo jednostavno, jedan veliki reset društva i države. Ovi ljudi narod i državu vode u propast. S nastavkom ovakvih politika koje se u kontinuitetu vode 30 godina, nestat ćemo i kao država i kao narod”, zaključio je Penava.

Podsjetimo, prema pisanju portala Index, u posljednjih dvadeset godina više od 40 zaposlenika HNB-a, među kojima guverner Boris Vujčić i viceguvernerka Sandra Švaljek, trgovalo je vrijednosnim papirima banaka za čiji je nadzor zadužen upravo HNB. Zabilježeno je, pišu, ukupno više od 400 transakcija u vrijednosti većoj od deset milijuna kuna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.