Ina odgovorila na prosvjed zbog Ivane D: “Sigurnost nije dovedena u pitanje”

Vijesti 07. pro 202211:31 0 komentara
Greenpeace/ Bojan Haron Markicevic

Iz Ine su reagirali na prosvjed aktivista Greenpeacea ispred Inine zgrade, održanog 5. prosinca ove godine.

“INA je sistematski pristupila postupku utvrđivanja točnih uzroka pada platforme te su, između ostalog, provedene i sveobuhvatne analize i studije neovisnih stručnjaka koje je INA već iskoristila za preispitivanje i unapređenje postojećih internih procedura i procesa. Sukladno zakonskom okviru, INA je dostavila rezultate dvije neovisne analize Povjerenstvu za istragu velike nesreće na eksploatacijskom odobalnom objektu Ivana D, koje je osnovalo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, na daljnje postupanje.

VEZANA VIJEST

Lokacija se učestalo nadzire podvodnim robotom te niti u jednom trenutku sigurnost ljudi i okoliša nije dovedena u pitanje. INA će, kao i do sada, postupati sukladno uputama svih nadležnih tijela.

Inicijalna studija opravdanosti i izvedivosti djelomične dekomisije potonule platforme, koju je INA zatražila od Instituta Ruđer Bošković, pokazala je da bi potonulu platformu bilo tehnički relativno jednostavno, a znanstveno i stručno opravdano, pretvoriti u umjetni greben jer doprinosi zaštiti bioraznolikosti lokalnog područja i ugroženih vrsta.

Ivana D bila je jedinstvena platforma u Ininom portfelju i razlikuje se od svih ostalih platformi u Jadranu svojim dizajnom konstrukcije te načinom gradnje i postavljanja na morsko dno”, priopćili su iz Ine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!