Inspekcija utvrdila nepravilnosti: Dijete s poteškoćama ima pravo na vrtić

N1

Nakon što je N1 prije gotovo mjesec dana objavio priču o Ivanu (2) koji boluje od rijetke bolesti nefrogeni dijabetes insipidus, a koji nije dobio mjesto u vrtiću u Kaštelima, reagirale su institucije.

Inspekcija Ministarstva znanosti i obrazovanja utvrdila je nepravilnosti u vrtiću u Kaštelima te je naloženo da se dječak upiše u vrtić.

VEZANA VIJEST

“U skladu s odredbama članka 13. stavka Zakona o prosvjetnoj inspekciji (Narodne novine, broj 61/11., 16/12., 98/19. i 52/21.) obavještavamo Vas da je povodom vašeg podneska obavljen inspekcijski nadzor u Dječjem vrtiću “Kaštela”.

Nakon obavljenog inspekcijskog nadzora utvrđene su nepravilnosti vezane za neupisanog Ivana, u jaslice te je Vrtiću naređeno da se dijete upiše u odgovarajuću odgojno-obrazovnu skupinu u pedagošku godinu 2022./23″, navodi se u rješenju koje potpisuje viša prosvjetna inspektorica Nada Galešić.

N1

Podsjetimo, Ivanova majka Ivana Čerina Cecić prošli je mjesec za N1 objasnila da su tražili da se u vrtić upišu i Ivan i njegova sestra blizanka Ana i to u istu grupu. Kada je Ana dobila rješenje da je primljena, stigla je odbijenica za Ivana, a kao razlog su naveli da nemaju uvjete za Ivana.

U slobodnom prijevodu – nemaju vode i pelena, a to je jedino što skrb o Ivanu iziskuje – promijenjenu pelenu svakih 90 minuta i pitku vodu, kazala je tada Ivanova majka za N1.

Odbila je takvo obrazloženje i žalila se, a u rujnu je stigao rezultat nadzora inspekcije koji potvrđuje nepravilnosti u prvotnoj odluci vrtića i nalaže da se dječaka upiše u vrtić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!