“Ispunjava nas činjenica da će malena Anđela imati vrlo dobru kvalitetu života”

Vijesti 17. pro 202118:16 > 20:25 0 komentara
N1

Rok Kralj, dječji kirurg iz Klaićeve bolnice, govorio je u Dnevniku N1 o slučaju djevojčica Anđele koja u srpnju primljena u Klaićevu s teškim oštećenjima šest organskih sustava nakon pada s traktora. Nakon 16 kompleksnih operacija i pet mjeseci dugog oporavka djevojčica je danas puštena kući.

Samo dva posto šanse za preživljavanje imala je kad je stigla u Klaićevu bolnicu.

VEZANE VIJESTI

“Imao sam sreću da Anđelu vidim osmi dan, kada je već bila stabilizirana. Dotad su životno ugrožavajuće ozljede bile sanirane”, rekao je dječji kirurg, dodavši da je slučaj težak te da puno djece takve djece podlegne tako teškim ozljedama.

“Postoje prognostičke tablice te se može donijeti kalkulcija kolika je mogućnost preživljenja. U slučaju male Anđele po nekim kalkulacijama imala je tek oko dva posto šanse”, rekao je Rok Kralj.

Bi li šanse za preživljavanje bilo veće da nije riječ o malom dijetu, teško je reći: “Mala djeca su krhka, ali su u nekim situacijama i otpornija. Imam iskustva samo s dječjim traumama. Dob donosi prednosti kao i nedostatke.”

“Ne ispunjava to što smo joj spasili život već činjenica da će malena imati vrlo dobru kvalitetu života”, poručio je dječji kirurg iz Klaićeve bolnice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!