Ivo Ivić: Van pameti je da uz cjepivo umire toliko ljudi. Prestrašno

Vijesti 24. stu 202108:15 > 08:21 6 komentara
Milan Sabic/PIXSELL

Nakon jučerašnjeg apela ministra zdravstva Vilija Beroša postavlja se pitanje slijedi li kolaps zdravstvenog sustava.

Ivo Ivić, predstojnikom Klinike za infektologiju KBC Splita, rekao je kako mu je u lipnju bilo jasno što ih čeka.

VEZANE VIJESTI

“Tada sam prebrojavao naše pacijente starije od 65 koliko ih je bilo cijepljeno i to je bilo porazno. Oko 65 posto ih nije bilo cijepljeno. Bilo je jasno da nas čekaju teška vremena i da uvjeravanja nisu dala rezultate”, rekao je Ivić u emisiji U mreži prvog.

“Epidemija, virus je takav da neće otići tako lako. Svi ćemo se, i cijepljeni i necijepljeni, zaraziti, ali razlika je da oni koji su cijepljeni neće dobiti tešku bolest. I to je cijela mudrost cijepljena. Manje će biti napunjene bolnice i manje će biti umrlih”, dodao je.

Osvrnuo se i na svoju nedavnu izjavu da 80 posto osoba nije trebao umrijeti: “Od tih koji nisu bili cijepljeni velika većina nije trebala umrijeti, a oni koji su bili cijepljeni su nesretnici jer imaju u pravilu bolesti, stanja, visoku životnu dob koja su onemogućila uspješno cijepljenje. Zdravstveni sustav smo pripremili za isti scenarij kakav je bio prošlu zimu, ali prestrašno je da uz cjepivo umire toliko ljudi. To je van pameti”, naglasio je.

Na upit kakve će biti jesen i zima, rekao je da će jesen biti kao i prošlogodišnja, a da što će biti nakon Nove godine ovisit će o cijepljenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare