Premijer Plenković odgovorio na kritike oporbe: Neutemeljene i nebulozne izjave

Vijesti 11. pro 202318:13 5 komentara

U Zagrebu je danas održana sjednica Šireg predsjedništva HDZ-a nakon koje je izjavu za medije dao predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković.

Plenković se osvrnuo na situaciju s osumnjičenim navijačima iz Grčke. Policija već danas traži zabrane za osumnjičene BBB-e, no sud će ih donijeti za par mjeseci. “Policija procjenjuje stupanj ugroze.”

“Hrvatska policija se sigurno nikoga ne boji, obavlja zahtjevne zadaće – borba s kriminalnom, a jedna od zadaća je održavanje javnog reda i mira kada su sportska natjecanja”, rekao je Plenković.

Komentirao je i hoće li biti sastanka s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem oko Resnika. “Što se tiče sastanka, nadležni rade na pripremama.”

Komentirao je kritike oporbe vezane uz uvođenje alternativnog fonda. “Ovaj paket izmjene mirovinskog zakona ima dva cilja – veće mirovine i manje naknade koje se plaćaju.”

Navodi da se alternativnim fondom se daje mogućnost ulaganja u druge oblike.

Oporba je danas izrazila nezadovoljstvo uvođenjem alternativnog mirovinskog fonda s garancijom države, pitajući hoće li novci od mirovina završiti kod Pavla Vujnovca, dok su vladajući isticali kako je cilj mirovinske reforme povećati prinose obveznih fondova i buduće mirovine. “Bilo kakve insinuacije o kakvim vi pričate su potpuno neutemeljene i nebulozne. Nemam vremena za to. Dvije političke Hrvatske, jedna radi, druga grinta.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare