Kandidati za gradonačelnika Osijeka otkrili svoja rješenja za problem komaraca

Vijesti 05. svi 202115:53 > 17:28
Izvor: Ilustracija: Zaprašivanje komaraca u Osijeku: Davor Javorovic/PIXSELL

Ivan Radić, Berislav Mlinarević, Goran Kušec i Vladimir Šišljagić uživo su sučelili stavove i ideje o svojoj slici grada Osijeka za čijeg se gradonačelnika kandidiraju.

Tko ih financira, imaju li dugove koje moraju vratiti ako postanu gradonačelnici, kako će razvijati Osijek, kako stati na kraj komarcima… Samo su neka od pitanja oko kojih su se sučelili u debati koju je vodila naša Iva Puljić Šego.

VEZANE VIJESTI

Na pitanje kako riješiti famozan problem komaraca, koji već godinama muči građane Osijeka, odgovaraju različito, a evo koje su njihove ideje.

Radić: To je ne samo javnozdravstveni problem, nego i gospodarski problem Osijeka, on se definitivno mora riješiti. On će dočekati novog gradonačelnika i mora se riješiti vatrogasnim mjerama u suradnji sa svim razinama vlasti. 2019. upravo je vertikala riješila taj problem, a riješit će ga i 2021. larvicidnim tretiranjem koje je napravljeno u Njemačkoj Francuskoj. Mi ćemo taj problem riješiti.

Mlinarević: Mislim da je problem već riješen kad je premijer neki dan došao u Osijek i rekao da se radi na tome. Nadamo se da će ta vertikala pomoći. Nadam se toj pomoći i vidjet ćemo koliko su doista iskreni u toj namjeri.

Kušec: Problem komaraca izražen je svaki puta kad imamo visok vodostaj. Imamo jednu sezonsku priču koju treba sanirati na određen način koji zakon propisuje. Svaka jedinica lokalne samouprave mora imati rezerviran novac za procjene javnog zdravstva koje nalaže koliko se i kada mora tretirati.

Šišljagić: Prvo, u proračunu se mora osigurati od 7 do 8 milijuna kuna. Sustavno rješenje sam odavno iznio u Saboru, a upravo HDZ ga nije prihvatio. 35 milijuna kuna treba za područje Županije da potpuno riješi problem komaraca. Imali smo inicijativu osnovati ustanovu za komarce koja bi okupila sve općine, no nitko nije pa ni HDZ-ovi načelnici nisu htjeli sudjelovati u rješavanju problema komaraca. Predimenzioniramo taj problem, komarci su daleko manji problem od životnog standarda, radnih mjesta i loših demografskih mjera.

Sve teme i cijelo sučeljavanje pronađite na OVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar