Klarić: Nadzorne kamere dosta mogu pomoći, no publicitet nekad i nije dobar

Vijesti 04. sij 202214:46 > 19:16 0 komentara
N1

Kriminalist Dubravko Klarić u N1 Studiju uživo komentirao je potragu za nestalim mladim Splićaninom Matejem Perišem u Beogradu.

“Brzo je sve pokrenuto, a s obzirom na to da se radi o hrvatskom državljaninu koji je u drugoj državi, naravno da je jači publicitet”, rekao je Dubravko Klarić.

VEZANE VIJESTI

Komentirajući prijavu i obraćanje oca medijima, Klarić je dodao: “Kad govorimo o policijskim aktivnostima, moramo imati u vidu zakonske momente što i kad se nešto može napraviti. Tri su okolnosti oko nestanka – obilježje, motiv i klasifikacija okolnosti. Ako se osoba pronađe a nema kaznenog djela, ako osoba to ne želi i traži da se ne obavijesti o njenom pronalasku, onda se mora ispuniti njezina volja.”

“Još nije razjašnjena motivacija kao ni okolnosti. Kaput mu je ostao u klubu, otišao je u hladnu noć bez jakne… Nadzorne kamere dosta mogu doprinijeti, no publicitet nekad i nije dobar. Sama potraga koliko podrazumijeva pomoć javnosti i medija, s druge strane može odvući u krivom smjeru. Ovdje je situacija s kriminalističkog polazišta nejasna, puno je pitanja”, istaknuo je Klarić.

Ako se ne pojavi neka okolnost, desetak dana će sigurno češljati teren, dodao je i još jednom napomenuo:

“Radi se o punoljetnoj osobi. Ako je živ i ako ne želi da se nitko ne obavijesti o pronalasku, oni ne smiju iznositi informaciju u javnost.”

Potragu za mladim Splićaninom iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!