Klarić: Situacija u DP neodoljivo podsjeća na način na koji se raspao Živi zid

Vijesti 25. srp 202109:34 > 13:16 1 komentar
jasmin klarić
N1

Novinari Rozita Vuković i Jasmin Klarić komentirali u Točki na tjedan ostavku Miroslava Škore na čelu Domovinskog pokreta. 

Govoreći o razlozima odlaska Škore, Vuković kaže da je očito da stvari u stranci ne štimaju.

Vuković: Zašto je baš sada podnio ostavku nije jasno, ali točne su priče da se u DP javlja rasulo. Nagađalo se da je došlo do sukoba između Škore i Radića koji je jedan od glavnih financijera DP-a što se u izjavama Vučemilović pokazalo kao točno i da će ti sukobi potrajati i dalje. Vidjeli smo da je došlo do svađe Vučemilović i Radića i uslijedile su i prijetnje PR savjetnici koja je objavila da se ostavka prihvaća. Očito je da se turbulencije nastavljaju i da ćemo možda u narednim danima saznati zašto je otišao. On je sam rekao da je dao ostavku nakon lokalnih izbora i da nije prihvaćena. Evidentno je riječ o sukobu u stranci.

O usporedbi načina na koji je Škoro dao ostavku s onim Ive Sanadera, Klarić kaže da je razlika očita.

Klarić: Da se vratimo na Sanadera, očito je da on nije otišao zbog razilaženja u stranci, a Škoro jest. Da Škoro nije otišao zbog toga bila bi konferencija za medija na kojoj bi bilo rečeno da je stranka jedinstvena. Očito je da nešto ne štima, očito je i po izjavi da ne želi biti počasni predsjednik. To znači da ne postoji komunikacija između njih dvojice (Škore i Radića). Kad se ovako ne slažu javno to znači da su stvari otišle k vragu već odavno. Očita je razlika između načina na koji su njih dvojica otišli.

Na pitanje jesu li istrage motiv ostavke, Vuković kaže kako misli da nisu.

Vuković: Ne čini mi se baš, iako je cijela ta priča s prisluškivanjem pomalo bizarna. Mislim da je prije svega sukob s Radićem, ta stranke je uglavnom povezana nekim interesima.

O tome može li DP bez Škore, oboje se slažu da nije izgledno da će DP uspjeti bez čovjeka koji ga je stvorio.

Klarić: Ne vidim tko bi mogao preuzeti stranku da zadrži taj interes. Ovo neodoljivo podsjeća na način na koji se raspao Živi zid. Ako izabru nekog tko je totalno desno poput Penave otplovit će u političku irelevantnost.

Vuković: DP je sagrađen na imenu Miroslava Škore i bit će teško. Penava je popularnost gradio na sukobu s HDZ-om, on je lokalni političar i ne vjerujem da može. Što se tiče Karamarka, mislim da on nema plan napuštati HDZ, vjerojatno će čekati priliku u stranci.

Na pitanje tko bi mogao imati koristi od rasula u Domovinskom pokretu, Vuković kaže – HDZ-

Vuković: Svakako HDZ, Plenković likuje zbog ovoga. On bi volio povećati većinu da ne mora svaki petak misliti jesu li svi na glasanju, ali sada može nekoga uzeti, dodati kao neke žetone.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare