Korona u KBC-u Rijeka: Zaražene dvije trećine pacijenata na gastroenterologiji

Vijesti 15. lis 202108:25 > 14:19 0 komentara
KBC Rijeka, Ilustracija

Koronavirus je prodro na odjel gastroenterologije Kliničkog bolničkog centra Rijeke gdje je zaraženo 19 od 27 pacijenata, potvrdili su u petak iz bolnice i istaknuli da nitko od zareženih nema težu sliku zaraze.

Nitko od zaraženih pacijenata nema težu sliku bolesti covid-19 pa nije bilo potrebe za premještajem u respiratorni centar, nego su preseljeni na covid centar KBC-a, rekao je ravnatelj bolnice Alen Ružić.

Većina oboljelih pacijenata je bez simptoma, izvijestio je ravnatelj KBC-a.

Koronavirus je na odjel gastronterologije ušao vjerojatno s pacijentom kod kojeg se razvila infekcija nakon testiranja pri prijamu u KBC, rekao je Ružić. Naime, kako je pojasnio, svaki pacijent se testira na koronavirus pri prijamu na odjel. No, moguće je da je virus u tom trenutku u fazi inkubacije te se tek za dan ili dva razvije infekcija, rekao je.

Ružić je naglasio da svi djelatnici odjela gastroenterologije koji rade imaju digitalne EU covid potvrde te nitko od njih 59 nije pozitivan na koronavirus. Pacijentima preseljenim na covid odjel, uz njegu vezanu uz covid-19, pruža se i gastroentereološka njega. Sve smo učinili da bi zaustavili daljnje širenje bolesti. istaknuo je ravnatelj Ružić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!