Plenković: Necijepljeni određuju dinamiku epidemiološke situacije četvrtog vala

Vijesti 04. stu 202109:40 > 13:229 komentara
Izvor: Davorin Visnjic/PIXSELL/ilustracija

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održava se sjednica Vlade.

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade održao je uvodni govor.

Spominjući epidemiju, premijer je rekao da ćemo vidjeti što će se događati u idućim danima. “Stožer prati epidemiološku situaciju i razvoj koraka koje možemo poduzeti, no u svakom slučaju i dalje, a to ponavljamo otkako je cjepiva u izobilju, da je najbolja i najsigurnija mjera u borbi protiv virusa, koju imamo na raspolaganju, cijepljenje. I ovaj put pozivam sve koji se nisu cijepili da se cijepe, a oni kojima je vrijeme za treću dozu, da je prime”, rekao je Plenković.

VEZANE VIJESTI

Podsjetio je i na temeljne mjere zaštite, održavanje distance, nošenje maske, prozračivanje, izbjegavanje okupljanja, higijena ruku.

“Epidemiološku situaciju četvrtoga vala u najvećoj mjeri određuje broj necijepljenih. Dakle, necijepljeni određuju dinamiku epidemiološke situacije”, rekao je Plenković.

“Svih 22 preminulih u listopadu u dobi ispod 50 godina nisu bili cijepljeni”, rekao je Plenković.

“Proteklih dana bilježi se ipak mali rast novocijepljenih”, rekao je premijer.

Govorio je i o UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama, koja se održava u Glasgowu.

Okupljeni su bili svjetski lideri, razgovaralo se o tome što je nužno poduzeti da se uspori globalno zatopljenje, koje sve više prijeti. Ako se nastavi sadašnji trend globalnog zagrijavanja, idemo na 2.7 stupnjeva, a ako se to dogodi, posljedice će biti katastrofalne, rekao je Plenković.

Govorio je i o sukobu oko Hrvatske vojske, između ministra obrane Marija Banožića i predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Plenković je poručio da je Vlada stabilna, “a ministar Banožić najstabilniji”.

“Cijela ova tema oko Banožića opterećuje i Hrvatsku vojsku i javnost. Sazvao sam sastanak s čelnicima vojske kako bih saznao koji su to točno problemi u vojsci i što očekuju od Vlade i kako mi možemo dati doprinos. Što se tiče pozicija članova Vlade, one su stabilne, a kako vrijeme odmiče ministar Banožić je najstabilniji”, rekao je Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar