Malonogometni spektakl u Zagrebu

Vijesti 30. sij 202319:56 0 komentara
Coca-Cola Cup

Zagreb je danas postao središte amaterskog nogometa u sklopu Coca – Cola Cup 2023., najvećeg malonogometnog turnira u Europi.

Prve utakmice odigrane su danas na turniru u osnovnoj školi Jelkovec u Zagrebu.

Dječaci u godištu U- 15 odmjerili su snage na kvalifikacijskom turniru i borili se za plasman na županijsku završnicu.

Na početku programa prisutne je pozdravila ravnateljica škole Ljiljana Lepan Babić, a natjecatelje su podržali i Braslav Sesar i Marina Rašan iz Uprave za sport, Ministarstava turizma i sporta te Darko Matošković, rukovoditelj upravljanja događanjima, pokroviteljstvom i novom marketinškom opremom za HR Coca-Cola HBC Hrvatska.

Uz glasnu podršku punih tribina, mladi igrači na terenu su imali posebnog navijača: Darija Špikića – igrača Dinama, koji je izveo prvi udarac i svojim savjetima pomogao mladim nogometašima.

Iako se radi o amaterskom sportu svjedočili smo vrhunskom nogometu, srčanosti i fair playu.

Coca – Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Više od 140 kvalifikacijskih turnira u gradovima i općinama diljem Hrvatske razigravat će se od veljače do lipnja. Cilj svim sudionicima je plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati početkom kolovoza u Splitu.

U Splitu će se tri dana družiti s vršnjacima iz cijele Hrvatske koja su se plasirala na Državnu završnicu u jednoj od 10 sportskih disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih.

U ovoj sezoni Plazma Sportske igre mladih nastavile su i veliku kampanju promocije ženskog nogometa u suradnji s Uefa Foundation for Children na čelu s Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA-e i ambasadorom Igara.

Djevojke će se u kategoriji U-17 kroz kvalifikacijske, županijske i regionalne turnire natjecati za titulu državnih prvakinja.

Važno je naglasiti da su prijave otvorene za sve zainteresirane ekipe a sudjelovanje na svim razinama natjecanja u potpunosti besplatno. Prijave su moguće na web stranici Igara.

Nogomet je najmasovnija disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih koje će ove godine okupiti više od 100.000 djece i mladih.

Ove godine nastavljena je i edukativna kampanja Zero Waste – Budi dio igre- Čuvajmo naš planet kojoj je cilj edukacija o važnosti zaštite okoliša.

Na svim Coca-Cola Cup turnirima djeca primjenjuju stečena znanja o pravilnom recikliranju otpada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!