Milić: “Sve će biti kompletirano sutra, prekosutra”

Vijesti 15. svi 202417:15 0 komentara
N1

Glasnogovornik Vlade Marko Milić osudio je atentat na slovačkog premijera Roberta Fica, a osvrnuo se i na pregovore o Vladi.

“Šokirani smo i snažno osuđujemo atentat izvršen na slovačkog premijera Roberta Fica. Robert Fico je kolega u Euorpskom vijeću od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Slovačka je prijateljska zemlja Hrvatskoj i nadamo se da će se on uspjeti što prije oporaviti od stravičnog napada koji nas je sve potresao i da će se vrlo brzo otkriti motivi iza ovog gnjusnog čina”, poručuje Milić.

Osvrnuo se i na napredak pregovora o Vladi.

“S obzirom na tijek razgovora koji imamo i u vezi programa Vlade i u vezi izrade koalicijskog sporazuma između HDZ-a i DP-a mogu reći da smo u situaciji da će Hrvatska vrlo brzo imati formiranu novu stabilnu Vladu.”

Milić kaže kako je Zakon o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave pri kraju. “Njega će sutra predložiti kolege iz kluba HDZ-a. On je temelj za ustroj buduće Vlade. Mislim da smo sada u fazi da ćemo vrlo brzo imati novu Vladu.”

“Nismo još razgovarali o imenima kad je riječ o ulozi predsjednika nacionalnih manjina u Vladi”, dodaje.

Na pitanje ulaze li u koalicijski sporazum zahtjevi Domovinskog pokreta poput muzeja žrtava komunističkog režima, pitanja rodne ideologije i sl., Milić poručuje da oni razgovaraju o puno više tema.

“Naša suradnja se ne svodi na jedno, dva pitanja koja se provlače u medijima. Imamo mi jako puno drugih tema o kojima približavamo stajališta koja su važna za budućnost hrvatskih ljudi, hrvatsko gospodarstvo, za obnovu, za kvalitetniji život umirovjenika i za niz drugih tema.”

“Mislim da će sve biti kompletirano sutra, prekosutra”, dodaje Milić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!