Ministarstvo zdravstva oglasilo se o natječaju za zahode i četkama od 700 kuna

Vijesti 11. kol 202211:22 > 11:382 komentara
N1/ILUSTRACIJA

Projekt saniranja i uređenja sanitarnih čvorova u Ministarstvu zdravstva datira još iz 2017. godine, više od polovice toaletnih prostora je izvan funkcije, a na dosadašnje raspisane natječaje nitko se nije javio, kažu iz ministarstva.

“U Ministarstvu zdravstva još je 2017. godine izrađen projekt saniranja oštećenja sanitarnih čvorova kojima se koriste, osim zaposlenika, i svi građani i gosti koji poslovno dolaze. Više od polovice toaletnih prostora, u osam derutnih sanitarnih čvorova je duže vrijeme izvan uporabe i nametnula se potreba saniranja šteta i njihova uređenja. Na dosadašnje raspisane javne natječaje nitko se nije javio, a promjene tržišnih uvjeta glede cijene rada, kao i povećanih cijena instalacijske i sanitarne opreme uvjetovali su i korekcije u natječajnoj dokumentaciji.

VEZANE VIJESTI

“Ministarstvo zdravstva kao poslodavac ima zakonsku obvezu osigurati dovoljan broj funkcionalnih sanitarnih prostorija za svoje djelatnike, kako je to predviđeno i Zakonom po zaštiti na radu i drugim aktima, a naša situacija u tom pogledu je više godina vrlo nepovoljna”, kaže ministar zdravstva Vili Beroš i dodaje da se javni natječaj objavljuje i provodi u skladu sa zakonskim odredbama i zadovoljavanje svih uvjeta.

“S jedne strane imamo zakonsku i ljudsku obvezu osigurati našim zaposlenicima normalne uvjeta za rad i boravak u prostorima ministarstva, nikakav luksuz ili bilo što izvan uobičajenih okvira, pogotovo ne četke po 700 kuna kako se piše po medijima, a s druge pritisak ubrzanog povećanja cijena rada i materijala, a uz to i neprimjene komentare u javnosti, što nam otežava da učinimo ono što već pet godina čeka na realizaciju”, napominje ministar zdravstva i napominje da je zbog toga i pozvao medije sa se sami uvjere u stanje tih prostora u Ministarstvu zdravstva kako bi iz prve ruke o tome izvijestili javnost, svoje čitatelje i gledatelje”, priopćeno je iz ministarstva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar