Ministrica Vučković verbalno napala suradnike, oni zbog toga napustili kolegij?

Vijesti 05. lip 202215:21 1 komentar
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković prošle je srijede bila prisiljena prekinuti redovni kolegij s najbližim suradnicima nakon što je dio njih, nezadovoljan njenim nastupom i napadima u kojima je neke od njih optužila za nerad i sabotažu, napustio kolegij prije njegova završetka, tvrdi Nacional.

Kako Nacional piše pozivajući se na izvor iz Ministarstva poljoprivrede, glavni razlozi nervoze koja je na tom kolegiju prerasla u otvoreni sukob su tekstovi koje je u proteklih nekoliko tjedana objavio taj tjednik o lošem stanju u hrvatskoj poljoprivredi. Ministrica Marija Vučković je na tom kolegiju optužila svoje suradnike da je ona u medijima prozivana zbog njihova nerada i nesposobnosti.

Nacionalovi izvori tvrde da kolegij koji ministrica redovito jednom tjedno drži sa svojim zamjenicima i čelnicima raznih sektora i agencija koje spadaju pod Ministarstvo poljoprivrede bio samo vrhunac napete situacije koja vlada unutar Ministarstva poljoprivrede već mjesecima, a ta je situacija rezultirala narušenim međuljudskim odnosima zbog kojih su neki od istaknutih čelnika pojedinih sektora najavili odlazak iz Ministarstva u druge državne institucije.

Cijela ta situacija dovela je i do problema u sektoru, a sve je izvjesnije, piše Nacional, da će posljedica nesređenog stanja biti i korekcije u sredstvima koje će Hrvatska povući iz EU fondova zbog grešaka u isplatama izravnih poticaja i isplatama iz europskih fondova za ruralni razvoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare