Mirko ostao bez svega: Ono što sam uspio spasiti od potresa, sad je izgorjelo

Vijesti 09. velj 202209:34 > 10:57 0 komentara
N1

U selu Roviška na Baniji sinoć su izgorjela dva stambena kontejnera. U trenutku požara, srećom, nitko nije bio u njima i nitko nije ozlijeđen, ali Mirko Divjakinja ostao je bez svega.

“Prespavao sam kod rođaka u Ravnom Rašću, malo sam spavao, sve je to bilo kao na trnju”, rekao je našem Zoranu Peharu.

N1
N1, Ilustracija
Facebook Ljudi za ljude

Ne zna što bi uopće mogao biti uzrok požara. “Ja nemam pojma, peć uopće nisam ložio dva dana, jer sam pomagao čovjeku gore oko pečenja rakije. Nije ni grijalica bila uključena, isključio sam i veš-mašinu, jedino što su bila uključena dva frižidera. Jedino instalacija je mogla, uopće nije bila upotreba peći na kruta goriva, onda nema šanse da od nje”, rekao je Divjakinja.

Opisao nam je i kakav je život u kontejneru. “Što ću vam reći, pasji život. Ja ne bih ni kriminalce strpao unutra, a ne domaće stanovništvo. Strašno velika greška i našeg rukovodstva i svega”, rekao je Divjakinja, koji kritizira i Vladu.

VEZANE VIJESTI

“Kontejnerski život nije život, to može biti sramota za našu Vladu. Prave li ruglo od sebe ili od nas, ne znam, ali prije od sebe i to je strašno”, rekao je.

Ipak, unatoč svemu, zadržao je vedri duh. “Ja sam takav uvijek bio, vedrog duha. Dugo godina sam živio u Zagrebu, kad sam došao u penziju, onda sam se vratio u ovo svoje rodno mjesto. Ono što sam uspio spasiti od potresa, sad je sve otišlo nazad. E, da sam mlađi, onda bih krenuo od nule, ali nisam”, rekao je Divjakinja, dodavši da je u požaru ostao i bez svih dokumenata. “Nemam osobne, nemam kartice, vozačka, sve mi je ostalo u novčaniku i izgorjelo”, kaže.

Dobit će novi smještaj. Glinska dogradonačelnica Branka Bakšić Mitić rekla mu je da će dobiti novi kontejner, koji će imati sanitarni čvor. Zahvaljuje i na svakoj drugoj pomoći.

“Osjeća se čovjek da nije sam. Koliko mi samo znači što ste vi sad tu! Puno mi znači vaš dolazak, dolazak mojih dragih susjeda. Našoj dogradonačelnici svaka joj čast, na terenu je stalno, obilazi svoje ljude”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!