Miro Bulj: Zašto je Thompsonov koncert u Sinju problem?

Vijesti 17. srp 202121:36 1 komentar
N1

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj osvrnuo se u subotu na objave u nekim medijima da bi koncert Marka Perkovića Thompsona koji se večeras održava u Sinju mogao biti žarište širenja corona virusa, pitajući se zašto je taj koncert problem kad nije jedini, jer u Sinj uskoro stiže Hladno pivo.

“U medijskom prostoru pojavljuju se nagađanja da će koncert Marka Perkovića Thompsona u Sinju biti žarište korone, iako je jasno da će za sudjelovanje na koncertu trebati imati negativan PCR test koji će koštati 10 kuna ili Covid digitalne EU putovnice.  Grad Sinj nije organizator koncerta, za njega nije dao ni kune, ali podržava organizaciju uz poštivanje važećih epidemioloških mjera, stoji u priopćenju Mire Bulja, sinjskog gradonačelnika i Mostovog saborskog zastupnika.

Bulj se pita i zašto je Thomposonov koncert problem, a drugi koncerti, druženja i okupljanja nisu?

“Zašto se ne piše da će se u mnogim gradovima na obali održati brojni koncerti, da su plaže pune turista?! Zašto se od Sinja i jednog koncerta nastoji napraviti Grad slučaj?, pita se Bulj

Zašto je problem Thompsonov koncert kad to nije jedini koncert koji će se održati sljedećih dana i tjedana u Sinju? Uskoro će biti i koncert Mile Kekina i Hladnog piva, najavio je sinjski gradonačelnik.

Bulj ocjenjuje da su puno bitniji problemi Sinja ugrožavanje zdravlja djece, jer im tik uz vrtić ide otvorena kanalizacija.

“I dok se Sinjani kupaju u fekalijama i guše se u smradu, Stožer šuti o potrebi zaštite pitke vode u rijeci Cetini zbog čijeg onečišćenja možemo imati puno goru zarazu od corona virusa, jer se pola Dalmacije pitkom vodom opskrbljuje iz Cetine, stoji u priopćenju Mire Bulja

“Stožer zato dnevno donosi politički obojane mjere za covid, istovremeno pilatovski perući ruke od odgovornosti koju su sami nametnuli građanima. Svima je više jasno da ovaj politizirani Stožer fokusira Sinj kao žarište kako bi prikrio svoju nesposobnost, jer lutaju kao guske u magli,” ocjenjuje sinjski gradonačelnik.

On poziva sve da posjete Sinj i poprate niz manifestacija koje su pripremili za Dane Alke i Velike Gospe,” jer Sinjani neće biti taoci loše vođenih politika Stožera civilne zaštite.”

“Dok sam ja gradonačelnik bit će pjesme, veselja i druženja u skladu s propisanim mjerama, a Sinj, gospodo, nećete više koristiti kao poligon za pravdanje svoje nesposobnosti“, poručio je Bulj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare