Mladi par izmislio bolest, novac im dao i Zlatko Dalić, a oni kupili Golfa sedmicu

Vijesti 17. ruj 202310:36 0 komentara
Pexels/Ilustracija

Podignuta je optužnica protiv muškarca R. (37) i njegove djevojke D. (22) koje se tereti da su lažima o njegovoj bolesti od ljudi izvukli velik novac.

Riječ je o poznatom slučaju iz 2018. godine u kojem je D. pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za R.. Dvojac je izmislio da on boluje od leukemije i da mu treba 770 tisuća kuna za presađivanje koštane srži.

Na tu priču nasjelo je stotine ljudi, poduzeća i ustanova. Novac je uplatio i poznati nogometaš Vedran Ćorluka, ukupno 35 tisuća kuna, Zlatko Dalić se pridružio s 3000 kuna, a bio je tu i Marko Grubnić te druge poznate osobe i poduzetnici, prenosi danica.hr.

Istraga je pokazala kako su ukupno prikupili oko 31.000 eura te tim novcem kupili novi automobil – VW Golf VII. Potvrdio je to vijećnik u njihovoj Općini Dubravica, mjestu na samoj hrvatsko-mađarskoj granici.

On ih je na benzinskoj zatekao s tim automobilom i zaključio da su to kupili novcem od humanitarne pomoći s obzirom na to da oni nigdje ne rade. Tako se priča počela odmotavati.

Ovih je dana protiv prevarantskog dvojca podignuta optužnica, a tijekom istrage su se branili šutnjom. Dokaže li im se krivnja, sav novac morat će vratiti uplatiteljima kojih ima gotovo tisuću.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!