Hoće li DP na izbore s HDZ-om? Mlinarić: “To je vrhunski spin, a Plenković je majstor spina”

Vijesti 30. pro 202310:15 1 komentar

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić u Novom danu s našom Sandrom Križanec komentirao je događaje koji su obilježili ovu godinu, a osvrnuo se i na nadolazeću superizbornu godinu.

Potvrdio je da će jedan od slogana s kojim će Domovinski pokret ići na izbore biti “Ustani i ostani”.

“Organizirali smo uspješan skup u Slavonskom Brodu pod tim sloganom. Taj slogan sve govori – ustani na dan izbora, izađi i glasaj”, kazao je Mlinarić pa komentirao kako motivirati građane da izađu na izbore:

“Ja sam uvijek optimist. Ako predstavite program, ljude koji nisu kompromitirani – ustani i izađi na izbore i ostani u ovoj državi.”

Osvrnuo se na potez Vlade o dodjeli dodatka za umirovljenike, navodeći da se time kupuju glasovi i to iz državnog proračuna. Mlinarić navodi da umirovljenici zaslužuju imati pristojne mirovine.

“Jedna od 10 naših stupova bit će kako zadržati malde u Hrvatskoj, a kako dio mladih vratiti. Napraviti projekt, pet-deset mjera, kako te ljude iz Austrije, Njemačke, vratiti u Hrvatsku. Plaća je na prvom mjestu. Ako je pošteno plaćen za svoj rad, taj čovjek neće otići i napustiti svoju obitelj. Broj dva je stambeno zbrinjavanje”, rekao je Mlinarić.

I dok hrvatski radnici odlaze u druge zemlje, u Hrvatsku istovremeno pristiže velik broj stranih radnika.

“Vi danas imate situaciju da si stariji ljudi ne mogu naručiti pizzu jer ne znaju engleski jezik, jer dostavljači ne znaju hrvatski ni engleski jezik”, kazao je.

Što se tiče inflacije, Mlinarić navodi da je prva greška bila što se euro uvodio se inflacijom većom od 10 posto. “Euro je u tom trenutku bio pogreška.”

Komentirao je i ulazak Hrvatske u Schengen, navodeći da se pokazalo da Hrvatska ne može adekvatno čuvati vanjsku granicu Europske unije.

“Naša granica se pokazala kao sito kroz koju prolaze migrante pa su nam vratili kontrole i opet morate stati na slovensku granicu i pokazivati dokumente. Pokazali smo da smo nesposobni, da ne možemo čuvati granicu”, kazao je.

Osvrnuo se i na nadolazeću superizbornu godinu, navodeći da će Domovinski pokret samostalno izaći na izbore te je naglasio da neće koalirati s HDZ-om i da je to spin. “Spin je vrhunski, a Plenković je majstor spina.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare