Mostovac: Cijepite se, nosite maske i držite se mjera

Vijesti 10. sij 202213:57 > 18:08 1 komentar
N1

Mostovac Ivan Bekavac u N1 Studiju komentirao je mjere koje je Stožer donio zbog ubrzanog širenja koronavirusa.

“Stožer je kozmetički pooštrio mjere. Nije važno samo pooštriti mjere nego ih provoditi. Zašto se u Hrvatskoj zakon ne provodi? To bi nas daleko odvelo, ali činjenica je da naši sugrađani ne nose maske kao stanovnici Italije, Nizozemske… I tamo i ovdje je to propisano, tamo se čini, ovdje se ne čini, tamo se kontrolira, ovdje se ne kontrolira. Zašto se pušta tako? Zato što je to odluka politike. E, pa to nije dobro”, kaže Bekavac na pitanje o mjerama koje je Stožer donio.

Na pitanje o referendumskoj inicijativi njegove stranke kaže kako ona ide u smislu zaštite provedbe zakona. “Zakon je nešto što je iznad odluka bilo kojeg stožera ili vlade, ali se on ne provodi kako treba. To je teški i crni dokaz lošeg upravljanja epidemijom, a za to najveću krivnju snosi Stožer”, govori Bekavac.

On smatra da uz epidemiju, imamo i infodemiju. “Naši sugrađani nisu informirani kome će se obratiti kad se razoble, kako će opravdati nedolazak na posao svom poslovdavcu…. Nijedan političar neće građanima poručiti da rade ono što smatraju najboljim”, govori.

“Ova inicijativa će vratiti legitimitet našem Saboru, građanima koji su taj Sabor izabrali. Mostova popularnost već mjesecima raste”, smatra Bekavac.

“Uvjeren sam da je Most dosad činio dobro. Savjet za zdravstvo godinama već govori o zdravstvenoj politici i ništa od onog što smo mjesecima i godinama ponavljali ne može se osporiti”, kaže.

Na pitanje treba li se cijepiti ili ne kaže: “Apsolutno se cijepite, pridržavajte se mjera zaštite, nosite maske, održavajte razmak i higijenu, postupajte u skladu s preporukama HZJZ-a.” Dodaje da ga ne brine što njegove poruke nisu u skladu s onim što viđeniji članovi stranke govore u javnosti.

“Ograničiti štetu koju radi Stožeri vratiti legitimitet Saboru, to je dio inicijative koji podržavam”, zaključio je rekavši i kako je Most skupio i više od 400 tisuća potpisa za svoju referendumsku inicijativu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare