Na Malom Lošinju započela akcija izmještanja i neutralizacije mine iz 2. svjetskog rata

Vijesti 14. ožu 202407:49 0 komentara
PU primorsko-goranska

U četvrtak je u 6.15 sati sirenama policije i vatrogasaca označen je početak akcije izmještanja mine zaostale iz 2. svjetskog rata koja se nalazi u lošinjskom akvatoriju, a potom i njezine neutralizacije.

U tijeku su aktivnosti izmještanja mine, odnosno izrona i pripreme za njezino tegljenje na lokaciju na kojoj će biti neutralizirana. Sve ove aktivnosti provode ronioci specijalne policije MUP-a. Akcija se za sada odvija po planu, priopćeno je iz PU primorsko-goranske.

PU primorsko-goranska

Uoči početka akcije zbog mjera sigurnosti u potpunosti je evakuirana tzv. crvena zona odnosno područje uvale Čikat. K tome je na snazi privremena zabrana cestovnog, pomorskog i zračnog prometa.

Što se tiče pomorskog prometa, Lučka kapetanija ispostava Mali Lošinj objavila je Oglas o zabrani plovidbe u lošinjskom akvatoriju od 13. ožujka u 22 sata pa do završetka akcije.

PU primorsko-goranska

Inače, cijelu akciju izvlačenja i neutralizacije mine koordinira Stožer civilne zaštite Grada Malog Lošinja u partnerstvu s Policijskom upravom primorsko-goranskom i drugim žurnim službama.

Iz policije podsjećaju da se ova aktivnost snima te se zahvaljuju građanima na poštivanju uputa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!