Newsroom: Nema mira ni u SDP-u ni u HDZ-u, kako je kod Zeleno-lijevih?

Vijesti 28. sij 202114:53 > 16:001 komentar
Izvor: N1

Od 1. veljače u Hrvatskoj blago popuštanje mjera, premijer kaže šaljemo signal optimizma, ali je i dalje potreban veliki oprez.

O mjerama, zastoju u cijepljenju, ali i ukupnoj epidemiološkoj situaciji razgovaramo s ravnateljem Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimirom Šostarom.

I dalje pristižu reakcije na slučaj saborskog zastupnika HDZ-a Žarka Tušeka. Večeras krapinsko-zagorska organizacija ima sjednicu, a u ponedjeljak se sastaje vrh stranke kojem će Tušek sigurno biti tema.

Ni SDP nema mira. Njima račune u Vukovaru mrsi Željko Sabo kojeg je tamošnja stranačka organizacija podržala da ponovno bude kandidat za gradonačelnika. Večeras se sastaje predsjedništvo SDP-a i jasno je i iz njihovih ranijih stajališta da Sabo neće biti SDP-ov kandidat na lokalnim izborima. Tko će biti njihov kandidat u Zagrebu: Gordan Maras ili Joško Klisović, zagrebačka organizacija bi trebala odlučivati sutra. No večeras se sastaje i zagrebačko predsjedništvo stranke. O tome, ali i o amandmanima na izmjene Zakona o obnovi koji je u tijeku u sabornici, razgovaramo s potpredsjednikom SDP-a Sinišom Hajdašem Dončićem.

Zeleno-lijeva koalicija nema problema, rejting im raste, a korupcija zasad strani pojam. O planovima na lokalnim izborima, obnovi nakon potresa posebice u 6. izbornoj jedinici gdje je bio kandidat razgovaramo s nezavisnim zastupnikom Zeleno-lijevog bloka Bojanom Glavaševićem.

Kada je u pitanju obnova, njezin tempo i sam zakon, propušta li se još jedna prilika da se Zagreb, a posebno središte grada sveobuhvatno obnovi, o urbanističkim neredima i ostalim temama vezanim uz arhitekturu i urbanizam razgovaramo s Nikšom Božićem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar