Nijemci proglasili četiri hrvatske županije sigurnim za putovanja

Vijesti 05. ožu 202116:06 > 16:182 komentara
Istra, kafić, terase, građani, Pula, pandemija
Izvor: Srecko Niketic/PIXSELL/ilustracija

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) priopćila je u petak da je njemački Institut za zdravstvo Robert Koch uklonio četiri hrvatske županije s liste rizičnih područja, pa je potom i njemačko Ministarstvo vanjskih poslova ukinulo negativno upozorenje za putovanja u njih.

Riječ je o Istarskoj, Krapinsko-zagorskoj, Požeško-slavonskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, izvijestio je Romeo Draghicchio, direktor HTZ-ova predstavništva u Njemačkoj.

Sukladno tome, njemačko Ministarstvo vanjskih poslova ukinulo je negativno upozorenje za putovanja u te županije, što znači da se pri povratku u Njemačku iz tih županija ne mora predočiti negativan PCR test i nije potrebna karantena.

Ta odluka stupa na snagu od 7. ožujka, priopćeno je još iz HTZ-a.

Za ostale županije i Grad Zagreb izdano je upozorenje kojim se moli građane da ne putuju ukoliko to nije neophodno.

Njemačka savezna vlada je zbog osjetnog porasta broja novih infekcija koronavorusom od kraja prošloga ljeta više regija u nekoliko članica EU-a proglasila rizičnima i preporučila svojim građanima da odustanu od putovanja koja nisu doista nužna, no nije im putovanja izričito zabranila. Ljudi koji se iz rizičnih regija vraćaju u Njemačku moraju se, ukoliko ne posjeduju aktualni negativni test, obavezno testirati na koronu, i to u roku od 48 sati prije ili nakon povratka u Njemačku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar