Nivea razbjesnila Hrvate: Nakon burnih reakcija, kompanija se ispričala

Vijesti 16. pro 202220:03 1 komentar
Screenshot/Instagram

Nakon što je izazvao lavinu bijesnih komenatara Hrvata na društvenim mrežama, poznati svjetski brend Nivea objavio je ispriku te je izbrisao uvredljivu objavu koju su prethodno podijelili.

Naime, na službenom Instagram profilu brenda Nivea osvanula je fotografija žene u hrvatskom dresu, čije je lice bilo obojeno prepoznatljivim hrvatskih kockicama. Na fotografiji se nalazila i micelarna voda njihovog brenda uz koju je pisalo “Briše sve osim suza”.

Brojni Hrvati zatrpali su objavu negativnim komentarima prozivajući kompaniju za loš marketing”. Ocijenivši objavu kao sramotno vrijeđanje, mnogi su najavili i bojkot kupnje Niveinih proizvoda.

Osim na hrvatski račun, Nivea se neslavno pokušala našaliti i na račun Maroka, što su mnogi također osudili propitujući zašto isto nisu učinili s nekom većom zemljom kao što je Brazil.

Nakon burnih reakcija Nivea je uklonila obje objave i objavila ispriku i Hrvatskoj i Maroku.

“Duboko se ispričavamo zbog naše prošle objave o micelarnoj vodi. Nije nam bila namjera povrijediti osjećaje jedne ponosne nogometne nacije. Prepoznajemo fantastična postignuća hrvatske nogometne reprezentacije i dijelimo veselje.

U Nivei cijenimo brigu i povjerenje: pobrinut ćemo se da u budućnosti poduzmemo sve potrebne mjere kako bismo održali naše visoke standarde u svakom aspektu komunikacije”, poručili su.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare