Nobilo o uhićenju osječkih sudaca: Ovo je bomba za hrvatsko pravosuđe

Vijesti 09. lip 202109:14 > 10:281 komentar
Anto Nobilo
Izvor: N1

U Osijeku su počela uhićenja sudaca koje je Zdravko Mamić u ožujku optužio za kriminal, kao i primanje mita kako bi ga oslobodili u sudskom postupku za izvlačenje novca iz Dinama.

Nobilo je rekao da, ako su počela uhićenja, znači da DORH i sudac istrage smatraju da postoji osnovana sumnja: “To je već puno. Što znači za sam postupak, prerano je reći. Postupak je kontaminiran na neki način, ali završio je osuđujućom presudom. Hoće li se moći dovesti u vezi korupcija sudaca s donošenjem odluke, tek treba vidjeti. Mamić, ako je dao novac, dao ga je da mu pogoduju, da ga oslobode.”

VEZANA VIJEST

Istaknuo je ovo velika vijest za Hrvatsku i hrvatsko pravosuđe. “Ovo je bomba.”

Kaže da mu je manje vjerojatno da postoji opasnost od bijega, s obzirom na to da su suci već suspendirani.

“To su ljudi koji su prijatelji sa svima koji vode postupak. Bilo bi neprimjereno da su na slobodi. Značajno je već i to što su bili dovedeni pred stegovno vijeće, a činjenica da su uhićeni, došli su do donjeg praga . Radi se o sucima koji su očigledno primili novac od Mamića. Ako će biti pritvoreni, radi se o ozbiljnoj stvari. Tužioci se u ovakvim slučajevima ne bi smjeli zaletjeti – kad idete na visoko rangirane suce, ne smijete promašiti”, prokomentirao je Nobilo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar