Novinarka Nacionala: U uređenje stana za Banožića utrošeno 200.000 kuna

Vijesti 09. stu 202109:17 > 11:06 8 komentara
N1/ilustracija

Ministar obrane Mario Banožić dobio je na korištenje trosobni državni stan u strogom centru Zagreba, smještenog na lokaciji daljenoj manje od pet minuta hoda od njegova bivšeg radnog mjesta u Dežmanovoj ulici u Zagrebu, objavio je tjednik Nacional. Nije mu, navodi list, odgovarao nijedan od 133 stana namijenjena za službene potrebe.

Banožić ga je, piše tjednik, de facto dodijelio sam sebi tek nekoliko dana nakon što je u srpnju 2019. godine postao ministar državne imovine. U njemu i danas stanuje i na toj adresi prijavio je boravište.

Današnji ministar obrane Banožić, dakle, koristi državni stan sa znatno većom kvadraturom u odnosu na one koje koriste njegovi drugi kolege ministri, a njegov nekretninski manevar porezni obveznici dodatno su platili, premda su i tada i danas na raspolaganju bili stanovi u državnom vlasništvu s odgovarajućom kvadraturom i bez potrebe za bilo kakvim izvanrednim investicijama u uređivanje interijera.

“Ministar ima pravo na državni stan, ali postoje i neka ograničenja… Inzistirao je na većem stanu i umjesto da izabere spreman i useljiv stan, inzistirao je na stanu u strogom centru Zagreba da bi mogao pješice na posao. Stan je bio derutan, trebalo ga je urediti, dodatno uložiti. Utrošeno je još 200.000 kuna da bi se stan uredio”, rekla je novinarka Orhidea Gaura iz Nacionala u Novom danu koja kaže da je tjednik dobio uvid u dokumentaciju.

O tekstu u Nacionalu tijekom dana oglasio se i MORH. Kažu da je objavljena “netočna i neistinita informacija kojom se nastoji kompromitirati ministra obrane Republike Hrvatske Marija Banožića”.

Više čitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare