Obuljen Koržinek: Dolaze teška vremena, svi moramo podnijeti svoj dio tereta

Vijesti 10. srp 202212:26 > 12:28 9 komentara
N1

Ivan Hrstić razgovarao je u Dubrovniku s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek o odjecima Dubrovnik Foruma kao i otvaranju Dubrovačkih ljetnih igara.

“Forum je kao i obično, okupio vrlo zanimljive sudionike. Dubrovnik je možda svojom tradicijom i najbolje mjesto za okupiti naše partnere iz drugih europskih država i međunarodnih organizacija”, rekla je Obuljen Koržinek.

Kaže da je bilo puno riječi o sigurnosnim prijetnjama i energetskoj krizi.

VEZANE VIJESTI

“Imali smo panel na kojem se govorilo o dezinformacijama kao o fenomenu današnjeg vremena koji prati ove krize. Predsjednik Vlade je u svom uvodnom govoru naglasio sva postignuća Hrvatske, posebno u ovoj godini. Od zadnjeg foruma realizirali smo svoje strateške ciljeve poput ulaska u eurozonu i Schengen, kao i završetak Pelješkog mosta”, rekla je.

Navodi da su sve rasprave zasjenjene nemirom i nesigurnošću.

“Vidimo da se kriza i agresija Rusije na Ukrajinu prelijeva na cijeli svijet u obliku energetske krize. To potiče gospodarsku krizu, a posljedice su nesagledive”, navodi Obuljen Koržinek.

Građanima poručuje da “dolaze teška vremena za cijeli svijet”.

“Kao i kada smo u 90-im godinama tražili i dobili solidarnost, a znali smo da braneći svoju slobodu branimo i vrijednosti mira. Tako se te iste vrijednosti brane danas u Ukrajini”, rekla je.

Komentirala je integraciju Ukrajine u Europsku uniju.

“Ovaj rat je nepovratno promijenio koncept međunarodne suradnje i poretka koji smo gradili. Izražavajući solidarnost Ukrajini podržavamo europske vrijednosti mira”, rekla je Obuljen Koržinek.

Navodi da “svi moramo podnijeti svoj dio tereta u ovoj krizi”.

“Mi smo svi na udaru te agresije. Osjećamo i osjećat ćemo posljedice. Zna se tko je pokrenuo rat i moramo pokazati solidarnost te ubrzati tranziciju prema alternativnim izvorima energije”, rekla je ministrica u razgovoru s našim Ivanom Hrstićem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare