Obuljen Koržinek: Novi Zakon o medijima donio iskorak u izvorima financiranja

Vijesti 07. lip 202217:22 0 komentara
novine, novinar, novinarstvo, mediji
Photo by brotiN biswaS from Pexels / ilustracija

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izjavila je u utorak u Dubrovniku kako je novi Zakon o elektroničkim medijima donio iskorak za diverzificirane izvore financiranja nacionalne audiovizualne produkcije, u koje su prvi put uključeni operatori, platforme i videi na zahtjev.

Obuljen Koržinek istaknula je kako je to važno i radi šireg pogleda na razvoj medijske industrije u Hrvatskoj, u trenutku kad svi prelaze s linearnih na nelinearne oblike distribucije.

„Veliko je zadovoljstvo da uspješni sadržaji koje produciraju naši producenti nalaze interes ulagača i mjesto na tim platformama, a sigurno je da će s izmjenama zakona ta povezanost i suradnja biti još češća. Naravno da se mediji i platforme natječu, ali za cjelinu hrvatskog medijskog prostora važno je da svi nađu svoj interes i ulažu u vlastitu proizvodnju. Dugoročno nema drugog načina opstanka na medijskom tržištu, osim borbe za relevantan i kvalitetan kreativni sadržaj”, rekla je Obuljen Koržinek.

Obuljen Koržinek sudjelovala je na međunarodnom skupu „New European Market – NEM Dubrovnik 2022.”, koji se u svojem devetom izdanju održava od utorka do četvrtka, a među ostalim donosi i teme strategije i planovi streaming platforme HBO Max, uloge i odgovornosti FTA kanala tijekom krize te trendova u svijetu u usporedbi sa srednjoistočnom europskom regijom. Skup je okupio više od 600 sudionika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!