Odbijen zahtjev tužiteljstva za pritvaranje Vlade Bagarića

Vijesti 28. pro 202215:40
Igor Soban/PIXSELL

Istražna sutkinja velikogoričkog Županijskog suda odbila je zahtjev tužiteljstva za određivanje istražnog zatvora direktoru Hrvatske kontrole zračne plovidbe (HKZP) Vladi Bagariću koji je osumnjičen da je u toj državnoj tvrtki nezakonito zaposlio dvojicu djelatnika.

Odbijanje zahtjeva za određivanje istražnog zatvora direktoru HKZP-a i nekadašnjem zapovjedniku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) potvrdio je za Hinu Bagarićev odvjetnik Ivo Farčić.

Velikogoričko Općinsko državno odvjetništvo je za Bagarića ranije zatražilo jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke koji su, prema pisanju medija, još uvijek zaposlenici HKZP-a i koji su tužiteljima ukazali na navodne nepravilnosti pri zapošljavanju.

Državno odvjetništvo (DORH) je, ne navodeći Bagarićev identitet, priopćilo prošlog tjedna kako osnovano sumnja da je 61-godišnjak zlorabio svoja ovlaštenja prilikom zapošljavanja u državnu tvrtku od posebnog državnog interesa.

Prema navodima medija, tužiteljstvo sumnjiči Bagarića da je nezakonito zaposlio Andreu Reščić i Franju Klešića, sina glavnog državnog revizora Ivana Klešića.

Mediji su ranije izvijestili da je istraživanje pokrenuto nakon što su Bagarića kazneno prijavili zaposlenici HKZP-a. Dodali su kako je Bagarić u HKZP-u zaposlio nekoliko poznanika, ali i svojeg kuma. Bagarićevi zaposlenici i članovi sindikata svojedobno su javno istupili tvrdeći da ih Bagarić zlostavlja te da im neosnovano prijeti otkazima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari

Vaš komentar