Odvjetnica ministrovog sina: “Pokušava mu se naštetiti u svrhu predizborne kampanje”

Vijesti 21. ožu 202418:35 0 komentara
Tomislav Miletic/PIXSELL

Općinski kazneni sud u Zagrebu potvrdio je optužnicu protiv Rikarda Fuchsa, sina HDZ-ovog ministra obrazovanja Radovana Fuchsa. Tužiteljstvo ga zajedno s Gordanom Nolom, inače kirurgom i puncem Rikarda Fuchsa, tereti za prijevaru prilikom kupnje dionica.

Prema optužnici Fuchs mlađi i Nola su između 8. kolovoza 2008. i 30. rujna 2011. tražili od Ede Baričevića da im proda dionice TOZ Penkale vrijedne 840.000 kuna. Rikard Fuchs, ekonomist po struci, bio je tada, kako se sumnja, voditelj poslova tvrtke Oportunitas ulaganje, a dionice TOZ Penkale trebale su biti prodane upravo toj firmi. Međutim, tužiteljstvo tvrdi da je Fuchs lagao Baričeviću da će mu dionice biti plaćene u roku od 30 dana nakon sklapanja ugovora.

O tome se sad oglasila odvjetnica Rikarda Fuchsa, Ksenija Vržina,

“Prvenstveno želimo ukazati da se u konkretnom slučaju radi o već presuđenoj stvari jer je Županijski sud u Zagrebu rješenjem u 2022. godini ukinuo rješenje Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu o provođenju istrage u istoj pravnoj stvari, a na koje se rješenje Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu nikad nije žalilo. Po pravomoćnosti istog rješenja Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu ponovno je pokrenulo istragu za istu stvar iako se u konkretnom slučaju već meritorno odlučilo.

Važno je naglasiti da je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu utvrdio da rješenje o provođenju istrage ne sadržava osnovanu sumnju da je naša stranka gosp. Fuchs počinio kazneno djelo.

Znakovito je što se oštećenik Edo Baričević nikad nije pokušao naplatiti iako su postojala sredstva i imovina iz kojih se mogao naplatiti, a što je utvrdio i sudski vještak u istrazi, već je isključivo inzistirao na kaznenom progonu protiv naše stranke gosp. Rikarda Fuchsa.

Vjerujemo da ćemo pred neovisnim i nepristranim sudom dokazati neosnovanost optužbe koja se našoj stranci gosp. Rikardu Fuchsu stavlja na teret.

Konačno, smatramo da se putem medija pokušava naštetiti ugledu naše stranke, a samo i isključivo u svrhu predizborne kampanje za parlamentarne izbore.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!