Oštra poruka iz SDP-a: “Odluka Možemo je u interesu njih samih, a ne građana”

Vijesti 28. lip 202318:46 4 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Član Predsjedništva SDP, Željko Jovanović, je gostovao u Dnevniku N1 gdje je komentirao odbijenicu od strane Možemo da idu u zajedničku koaliciju.

Jovanović kaže da je na sjednici Predsjedništva bila radna. “Odluka stranke Možemo nije tako dramatično kao što se pokušava pokazati. Oni su to donijeli u interesu svog rasta. Mi smo mislili da je koalicija dobra da se HDZ sruši s vlasti. SDP je najjača oporbena stranka i koja nosi odgovornost da se pobjedi HDZ. Uvijek smo na izborima davali dio sebe drugima da bismo pobijedili HDZ”, rekao je.

N1

“Najjači nudi ruku suradnju i mi smo ponudili suradnju jer smo smatrali da je to u interesu Hrvatske. SDP uvijek stavlja interes Hrvatske na prvo mjesto, a ne stranke. Odluka koju je donio Možemo je u interesu njih jer oni žele sebe profilirati, a pobjeda na izborima im je bila u drugom planu”, dodao je.

Što se tiče točkaste koalicije kaže da su jedna od rijetkih stranka koja može izaći sama. “Naša je odgovornost srušiti HDZ s vlasti. Ako postoji snaga koja nam može u tomu pomoći, mi smo otvoreni. Stranačka tijela će procijeniti ovisno o izbornim jedinicama”, smatra Jovanović.

“Možemo izaći zajedno, ali ako u nekoj izbornoj jedinci postoji opcija koja će donijeti više glasova, mi smo otvoreni”, napominje.

“U Zagrebu ćemo postupati po principu točkaste suradnje, dakle sve što mislimo da je u interesu građana Zagreba ćemo podržati”, rekao je.

Što se tiče ostavke predsjednika Peđe Grbina, kaže da će on staviti mandat na raspolaganje ako bude bilo potrebno nakon super-izborne godine 2024. “On je kandidat za premijera i siguran sam da ćemo ostvariti najbolji izborni rezultat, a logično da onaj tko ostvari najbolji rezultat vodi glavnu riječ”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare