Penava: Još ovaj put ćemo napraviti ustupak po pitanju Pupovca i SDSS-a

Vijesti 20. lip 202421:28 5 komentara
Ivan Penava na Markovom trgu
Patrik Macek/PIXSELL

Saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove jednoglasno je i bez rasprave prihvatio prijedlog da Milorad Pupovac bude na čelu Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. U radu Odbora nisu sudjelovali zastupnici Mosta i Domovinskog pokreta. I dok u Domovinskom pokretu tvrde kako će biti protiv, ali da to neće imati posljedice po koaliciju s HDZ-om, Nikola Grmoja napao je lijeve stranke oporbe - zbog podrške Pupovcu.

O činjenici da je Milorad Pupovac ipak izabran na čelno mjesto saborskog odbora te o odnosima u koaliciji u Dnevniku Nove TV razgovarao je Ivan Penava, šef Domovinskog pokreta.

“Ne mogu se svaki put kad nije nešto po mom osjećati poraženo. Mi ćemo biti protiv, lijepo je da javnost vidi tko je za, svatko ima svoje razloge zašto, mi smo protiv, a one koji su za treba pitati zašto”, rekao je i dodao:

“Meni je u toj priči mnogo toga nejasno. Nije mi jasno zašto predsjednik Odbora za ljudska prava i manjine mora biti predstavnik manjina. Apsolutno, stav Domovinskog pokreta je da ćemo biti protiv. Sramota nas je više zašto Hrvat ne može biti predsjednik, recimo, Odbora za ljudska prava. Što to znači? Da mi Hrvati ne razumijemo ljudska prava i da smo protiv njih.”

Na upit ima li ta odluka posljedica po kvalitetu odnosa u koaliciji rekao je da nema.

“Još ovaj put ćemo napraviti ustupak kada su u pitanju Milorad Pupovac i SDSS. Mi nismo ekstremi i mi uvažimo ono što je većini bitno, ali onda na dnevni red dolazi ovo o čemu smo pričali. Ovo je zadnji ustupak na ovim svjetonazorskim bitnim pitanjima”, napomenuo je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare