Penava: “Očekujem potporu šireg bloka, kao i dosad, i da se tu nađe i Most”

Vijesti 09. velj 202113:27 > 13:48 0 komentara
N1

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava objašnjavao je za N1 detalje svoje kandidature za još jedan gradonačelnički mandat s Nezavisne liste Ivan Penava, kao i detalje o pripremama za nastup na lokalnim izborima na razini Vukovarsko-srijemske županije.

Voditelja je zanimalo zašto je odlučio na ove lokalne izbore izaći kao nezavisni kandidat, a ne u okviru Domovinskog pokreta.

“Pa, naprosto iz razloga što ovo je drugi mandat u kojem sam ja, na samom kraju, na dužnosti gradonačelnika Vukovara, gdje smo ja kao gradonačelnik koji je obnašao dužnost s ljudima s kojima sam obnašao dužnost, stekli prepoznatljivost kao ljudi, kao osobe s imenom i prezimenom, puno više i jače nego što je to bilo koja politička opcija, pa makar to bio i DP u ovom slučaju kako ste vi predložili”, odgovorio je Penava.

VEZANE VIJESTI

“Naravno da u ova dva mandata koja sam osvojio u sastavu HDZ-a taj moment članstva u tako velikoj stranci nosi svoje određene momente, i olakotne i otegotne okolnosti”, kazao je, na što je voditelj konstatirao da i na ovim izborima, kao nezavisni kandidat, Penava ima potporu DP-a.

“Imam, naravno. Nije se ništa tu promijenilo. Mi smo u toj priči od suradnje koja je prethodila na parlamentarnim izborima”, odgovorio je i dodao:

“Na tome ostajemo i na ovim izborima.”

Rekao je da smatra da je ovakav izlazak na lokalne izbore za Vukovar dobitna kombinacija, na što je voditelj pitao napada li na isti način i na županijskoj razini.

“Ne mogu reći da napadamo”, kazao je Penava i nastavio:

“Naprosto uz Domovinski pokret moram spomenuti i partnere, a to je HKS s kojom smo vodili grad sedam godina. Očekujem potporu šireg bloka, kao što je i dosad bilo, da se tu nađe i Most koji formalno ne egzistira u Vukovaru, ali nam je bitna ta priča. Na višoj, županijskoj razini mislim da ćemo vrlo brzo izaći s kandidatom na široj platformi.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!