Pet članova Znanstvenog savjeta objavit će zajedničku izjavu

Vijesti 21. lis 202116:31 > 17:11 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Pet članova Vladinog znanstvenog savjeta Andreja Ambriović-Ristov, Nenad Ban, Petra Klepac, Branko Kolarić i Igor Rudan izaći će sa zajedničkom izjavom. Tu su nam informaciju potvrdili nakon što se razvila polemika oko nedavnih izjava mikrobiologa Gordana Lauca, koji je također član vladina Znanstvenog savjeta.

Andreja Ambriović-Ristov, Nenad Ban, Petra Klepac, Branko Kolarić i Igor Rudan izaći će sa zajedničkom izjavom nakon što se razvila polemika oko izjava Gordana Lauca.

VEZANE VIJESTI

Molekularna biologinja i članica Znanstvenog savjeta Vlade RH Andreja Ambriović Ristov kratko je samo u poruci za N1 napisala da će sutra o tome objaviti izjavu.

Podsjetimo, Lauc je na Facebooku napisao: “To da su cjepiva loša zaštita od zaraze je jučer bio gotovo pa konsenzus Znanstvenog savjeta. Istina je jedna, samo se ponekad malo sporije probija ako protiv sebe ima pandemijski marketing.”

Izjavu je vrlo brzo nakon toga pojasnio za N1: “Bolest i zaraza nisu isto. Cjepiva nisu slaba zaštita od bolesti, nego od zaraze. Slabo su učinkovita u sprečavanju širenja zaraze. To je jučer na Znanstvenom savjetu nekoliko kolega iznijelo kao znanstvenu činjenicu. Istraživanja su pokazala da nakon pet do šest mjeseci pada zaštita od zaraze.”

Na to su reagirali iz Vlade rekavši među ostalim da “bilo čiji navodi o tome da je stav Znanstvenog savjeta da cjepiva loše štite, u potpunosti su netočna”. Više čitajte OVDJE.

Podsjetimo, članovi Znanstvenog savjeta su, između ostalih, Alemka Markotić, Krunoslav Capak, Dragan Primorac, Miroslav Radman, Igor Rudan, Gordan Lauc, Nenad Ban, Branko Kolarić, Ozren Polašek, Petra Klepac, Andreja Ambriović Ristov i Zvonko Kusić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!