Petrinjka o životu u kontejneru: Nemamo vodu niti gdje skuhati ručak

Vijesti 12. kol 202110:03 > 11:21
Marijana Polak
N1

Marijana Polak iz Petrinje razgovarala je s našom reportekom Anjom Perković te objasnila kako izgleda život u kontejnerskom naselju.

“Pozdrav iz jako ranjene Petrinje. Kako smo? Teško. Živimo u kontejnerima, suprug i ja živimo u kontejneru koji nema sanitarni čvor ni vodu, nema osnovne higijenske uvjete”, rekla je Marijana.

Navela je da njen sin sa svojom obitelji boravi u još jednom kontejneru, a kćerka sa svojom obitelji u drugom.

VEZANA VIJEST

“Snalazimo se tako da se kupamo kod njih. Nemamo gdje skuhati ručak. Kontejner nije predviđen za stanovanje nego za neku radionu ili neki mali obrt. Čovjek je to dovezao odmah prvi dan i ostavio da se poslužimo i kako onda, tako i sada, nismo dobili ništa”, objasnila je.

“Zima je bila hladna, grijalica zagrije, ali ne smije se ugasiti ni na kratko jer se sve ohladi. Kad je došlo ljeto, prije mjesec dana smo dobili klimu, unutra je bilo neizdrživo, 39 stupnjeva je bilo. Vani hlada nemamo, a bojimo se zime, što će biti s nama ako budemo morali plaćati struju? Jedna plaća neće biti dovoljna da bi podmirila te troškove”, kazala je, dodajući da je to veliki problem.

“Ništa nismo dobili od grada, županije ni države. Ovo su sve privatne donacije. Kad smo išli pitati, rekli su da nema ništa za nas.”

“Teško se nositi s tim kad vidimo da nikoga nije briga, nikoga ne zanima, nitko nikada nije došao na ovo parkiralište iz grada pa nas pitao kako smo”, istaknula je.

Marijana je kazala da su statičari rekli da u svoju kuću ne smiju ući.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.