Petrov: Građani podržavaju inicijativu o povratku kršćanskim vrijednostima

Vijesti 27. svi 202415:39 1 komentar
Zeljko Hladika/PIXSELL

Predsjednik Mosta i nositelj liste za EU izbore Božo Petrov u ponedjeljak je u Metkoviću izjavio kako su u samo nekoliko dana skupili zavidan broj potpisa na inicijativu te stranke i partnera o vraćanju Europske unije kršćanskim korijenima, što pokazuje da imaju podršku građana.

Novim generacijama se imputira da se bez djece i obitelji može, ali bez konzumerističkog stila života ne može, rekao je Petrov. Naglasio je da se ulaže u strano stanovništvo, a ne u domicilno i da je sada krajnji čas za reakciju. Smatra da Hrvatska može povesti i biti predvodnica inicijative da kršćanska baština bude u zakonima EU.

“Više se neće moći zanemariti kršćanski pogled na životne, obiteljske vrijednosti i brak kao zajednicu žene i muškarca. Zato, izađite na izbore, dajte potpis ovoj inicijativi da baš Hrvatska vrati sjaj Europskoj uniji jer EU počiva upravo na kršćanskoj baštini i kulturi”, pozvao je Petrov.

“Konzumerizam je uzeo maha i građani doslovno vape za kršćanskim pristupom, brigom za bližnje i empatijom jer je sebičnost, uzela maha, a obiteljski život se obezvrjeđuje”, istaknuo je. “Promovira se egoizam i usmjerenost na sebe, pri čemu se zagovara život bez djece jer će tako ostati više za vlastite želje i luksuz. Obitelj i djeca vide se kao smetnja i potrošnja novca koji se može usmjeriti na putovanja i uživanje”.

Petrov se osvrnuo na navode da je inicijativa populistička rekavši kako bi bilo idealno kada bi se pridružili i ostali političari i stranke i prionuli skupljanju potpisa, s ciljem da ih skupe i više od Mosta i partnera.

Bio bih najsretniji da donesemo pola milijuna potpisa u Europski parlament, da pokažemo što Hrvatska može, jer je ovo nadstranačka tema i pitanje budućnosti koje nas se svih tiče. Bez snažnih obiteljskih politika nema snažne ni EU ni pravih vrijednosti, koje će, vjerujem države članice također preuzeti i uvrstiti u svoje demografske mjere kada EU usvoji ovu inicijativu, kazao je Petrov.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare