PGŽ s milijun kuna potiče razvoj poljoprivrednog gospodarstva

Vijesti 26. srp 202114:48 > 14:49 0 komentara
N1, Ilustracija

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina u ponedjeljak je najavio objavu javnog natječaja za poticanje razvoja poljoprivrednog gospodarstva u županiji, za što je namijenjeno milijun kuna.

Natječaj će ostati otvoren 45 dana, a pojedinačne potpore iznose od 10 do 40 tisuća kuna.

Komadina je predstavio i rezultate javnog poziva za dodjelu financijskih potpora poduzetnicima u kulturi u ovoj godini, čime se podupire devet projekata u izdavaštvu s iznosom od 100 tisuća kuna.

Izrazio je zadovoljstvo što je Primorsko-goranska županija u zelenoj covid zoni, ističući da se odlukama županijskog Stožera civilne zaštite nastoji postići ravnoteža između socijalne uključivosti stanovništva, zdravlja i gospodarstva.

U stalnom padu udio pozitivnih nalaza među testiranima

Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović izvijestio je da je udio pozitivnih nalaza među testiranim uzorcima u stalnom padu u posljednje vrijeme.

Tako je u tjednu od 28. lipnja do 4. srpnja postotak pozitivnih bio 3.5, a u tjednu od 19. do 25. srpnja samo 0,68. To je rezultat pravovremene reakcije u srpnju, prvenstveno povećanja obujma testiranja, poručio je Mićović.

Naglasio je kako je širokom preventivnom javnozdravstvenom akcijom pronalaženja novozaraženih ljudi i mjesta širenja zaraze obuhvaćena cjelokupna populacija, ne samo određeni segment, što pokazuje realnu sliku transmisije, ali i mjere koje je zajednica poduzela.

Kao cilj županije naveo je procjepljivanje 60 do 65 posto odraslih stanovnika, a ova je županija zasad druga po broju cijepljenih u državi, iza Zagreba.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač izvijestila je da je županija  produžila zakup stana u Lokvama namijenjenog smještaju rehabilitiranih ovisnika, u suradnji s Udrugom za pomoć ovisnicima “Vida”. Zakup je produljen do 2026. godine.

Navela je i kako je županija izdvojila 200 tisuća kuna za obnavljanje opreme u županijskim domovima za starije osobe u Krku i Voloskom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!