Plenković i HDZ-ovci u deliriju na posljednjem skupu: Butkoviću ovacije zbog Milanovića

Vijesti 14. tra 202422:46 > 22:56 2 komentara
Marko Lukunic/PIXSELL

Uz povike "Pobjeda, pobjeda!" okupljeni na završnom skupu HDZ-a na prepunom Cvjetnom trgu u Zagrebu pozdravili su nositelje HDZ-ovih lista, a predsjednik stranke Andrej Plenković poručio je da će na parlamentarnim izborima pobijediti toliko uvjerljivo da ih nitko neće moći ucjenjivati.

“Moram reći na kraju ove kampanje da u zadnjih 15-tak godina koliko sam kandidat na različitim izborima, ali baš nikada do sada niti u jednoj kampanji nismo osjetili ovakvo ozračje podrške, ovakav elan, ovakav entuzijazam, ovakvu energiju, ovakvu pobjedničku atmosferu, ovakav HDZ koji je nikada jači i koji će pobijediti u srijedu toliko uvjerljivo da nas nitko neće moći ucjenjivati”, rekao je u nedjelju predsjednik HDZ-a i nositelj liste u I. izbornoj jedinici, praćen dugotrajnim pljeskom i povicima “pobjeda, pobjeda”.

Spomenuo se branitelja te prvog hrvatskog predsjednika i osnivača HDZ-a dr. Franje Tuđmana, “jer je predsjednik Tuđman svojim iskustvom prepoznao povijesni trenutak za hrvatski narod i uz potporu svih građana velikim plebiscitom omogućio da danas imamo slobodnu Hrvatsku”, naglasio je.

Upravo ta ideja, slobodne Hrvatske, naše države, našeg gospodarstva, u kojima se poštuje zakon, u kojima se poštuje Ustav i vladavina prava, to je Hrvatska kakvu mi vidimo, kakvu stvaramo i kakva će ostati nakon 17. travnja, poručio je Plenković.

Oporba će još četiri godine biti u pripravništvu u opoziciji

Podsjetio je na postignuća i rezultate Vlade u protekla dva mandata te se osvrnuo na oporbu koju, rekao je, predvodi kršitelj Ustava Zoran Milanović koji je napravio “političku diverziju na parlamentarne izbore i ruši temelje ustavnog poretka RH”.

“Ne samo da ćemo ga uvjerljivo pobijediti, njega i njegove jatake, nego ćemo ga nakon toga pobijediti i na predsjedničkim izborima”, uvjeren je Plenković.

Oporbu je opisao kao skupinu u kojoj se ne zna ‘tko pije ni tko plaća’, ali se zna jedno – imaju nekakav neformalni dogovor da učine što bilo, samo da ne bude HDZ-a.

“A mi ćemo uz podršku hrvatskog naroda pokazati da će još četiri godine imati vremena za pripravništvo u opoziciji”, poručio je Plenković.

Skupu su nazočili i predstavnici stranaka s kojima HDZ izlazi na izbore u koaliciji.

Uz Plenkovića, kratko su se obratili i šef zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman, 3. na listi u I. izbornoj jedinici Nina Obuljen Koržinek, nositelj liste u VI. izbornoj jedinici Davor Božinović, nositelj liste u III. izbornoj jedinici Gordan Jandroković i nositelj liste u VII. izbornoj jedinici Tomo Medved.

Božinović citirao susjedu: Vi ste jedina pristojna opcija, sve ostalo je potpuno ludilo

I oni su u svojim govorima upozorili na, “kaos” koji nudi oporba, pa je Božinović rekao kako su ga prvi put od kad je u politici, počeli zaustavljati nepoznati ljudi i govoriti – ‘pa nećete valjda ovima pustiti zemlju na milost i nemilost”, na što je dobio odgovor okupljenih – “Nikada, nikada!”

Naveo je i riječi susjede koja mu je rekla, kako je istaknuo, “susjed vi ste jedina pristojna opcija, sve ostalo je potpuno ludilo i nemir”. Za oporbu je Božinović pritom rekao da u proteklih osam godina “niti je rasla, niti je odrasla”.

Jandroković je pozvao birače od centra prema desno da daju svoj glas HDZ-u. “Poručite svima, posebno onima koji dvoje ovih dana – glas od centra na desno koji nije dan HDZ-u već nekim drugim političkim opcijama, može završiti tako da dovede na vlast ljevicu. I to im nećemo dopustiti”, rekao je.

Medved pozvao glasače desnog spektra da se ne daju zavesti; HDZ je jedini predvodnik modernog suverenizma

Najjači smo kad je najteže, istaknuo je Jandroković te, naglasivši da imaju sjajne rezultate, izvrsne ljude i sjajnog predsjednika, poručio da će pripremiti sve kako bi 17. travnja po treći put pobijedili na izborima. “HDZ ne pobjeđuje smo nedjeljom, HDZ pobjeđuje i srijedom”, poručio je uz skandiranje okupljenih.

Tomo Medved je naglasio važnost sigurnosti hrvatskih građana te rekao da oporbena galama, “koja dolazi od bezidejnosti”, neće nadglasati postignuća HDZ-a. Također je pozvao glasače desnog spektra da se ne daju zavesti, “jer HDZ je jedini predvodnik modernog suverenizma”.

Posebno je tijekom skupa u više navrata iskazana podrška Olegu Butkoviću nakon njegove polemike s Milanovićem.

Okupljeni na predizbornom skupu su HDZ-ove kandidate dočekali s brojnim državnim i stranačkim zastavama te domoljubne pjesme, među njima i velikom zastavom HDZ-a iz Gornje Dubrave, a tijekom programa pjevao je Đani Stipanićev.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare