Pomorska policija kaznila Slovenca jer je predaleko otplivao

Vijesti 04. srp 202212:34 0 komentara
N1/Božidar Lončar/ ILUSTRACIJA

Riječka pomorska policija je proteklog vikenda, od petka do ponedjeljka ujutro, zbog nedopuštenog glisiranja na moru novčano kaznila 21 nautičara, a zbog plivanja na udaljenosti većoj od dopuštene, kažnjen je jedan plivač, izvijestili su u ponedjeljak iz PU primorsko-goranske.

Plivač, državljanin Slovenije, zatečen je kako pliva na udaljenosti većoj od 100 metara od obale, u moru ispred Punta na otoku Krku.

Prekršaji nedopuštenog glisiranja su, pak, počinjeni u moru kod otoka Lošinja, Krka i Raba te Kraljevice.

Počinilo ih je osam državljana Slovenije, pet državljana Njemačke, četiri Italije, dva Austrije te po jedan državljanin Češke i Poljske. U većini je riječ je o osobama koje su upravljale plovilima i nedopušteno glisirale na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

No, u jednom slučaju, kod Krka, zatečen je njemački državljanin koji je glisirao na oko 50 metara od obale, dok je u drugom slučaju talijanski državljanin kod Lošinja glisirao gumenim plovilom bez važeće registracije.

Iz policije još jednom pozivaju na pridržavanje propisa važnih za sigurnost nautičara i kupača.

Nautičarima nije dopušteno glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, a kupačima je dopušteno plivanje do ograde uređene plaže ili 100 metara od obale prirodne plaže, naglasili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!