Poruka političara: Tema obnove Banovine preteška je na Božić

Zeljko Hladika/PIXSELL

Tema obnove Banovine preteška je na Božić, poručuju danas političari okupljeni na misi u Zagrebu. Bit će vremena za razgovor i o tome, kažu, ali i o izjavi ministra graditeljstva da ako se premijerova kritika o nestvarno sporoj obnovi odnosi na njega, da više ne mora biti ministar.

Još jedan Božić – opet iste poruke stanovnicima Banije iz Zagreba. Predsjednik Sabora u povijesti je često bio glasnik loših vijesti. Je li odzvonilo još jednom ministru graditeljstva?

VEZANE VIJESTI

Gordana Jandrokovića je iznenadila izjava ministra Ivana Paladine koju je dao za N1 na Badnjak nakon kritika premijera da je obnova nestvarno spora.

“Pa ne znam, ja sam već rekao da nisam shvatio da ide na mene. Ako se odnosi na mene ja ne moram biti ministar, ako nisam izvršio svoj posao, ja ne moram biti ministar”, rekao nam je Paladina.

Preteške su to teme za Božić, ali sigurno će biti rasprave u Vladi i stranci. Treba li ministar Paladina otići? Evo što kažu Jandroković i Božinović.

“Ma ne znam, jučer sam vidio njegovu izjavu, međutim nemam nikakvih informacija o tome. Bit će govora, sigurno bit će vremena i rasprave o svemu”, rekao je Jandroković.

“Iskreno, vidio sam samo naslov, ali trebao bih vidjeti kontekst. I ne bih to komentirao danas, bit će sigurno vremena da se i to komentira”, rekao je Božinović.

“Bavimo se Božićem”

Premijeru je očito dosta rasprave i o Paladini i o Hanžeku i o njihovom učinku.

VEZANA VIJEST

“Ne znam. Božić je danas, prema tome bavimo se Božićem. Ne znam uopće na što mislite. Nije ovo vrijeme za takve razgovore”, odgovorio je Andrej Plenković na pitanja o izjavi Paladine.

Obnova kao da se ne miče s mrtve točke. Plenković polako gubi strpljenje – svi se moraju ubrzati:

“Što se tiče obnove, ono što ide dobro, idu dobro javne ustanove, višestambene zgrade, dobro ide nekonstrukcijska obnova, a ono što moramo ubrzati je izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća na Banovini. Proces se nastavlja i svi imaju zadaću da ga ubrzaju.”

Ljudi na Baniji imaju samo jednu poruku.

“Od obnove ništa, apsolutno ništa. Ništa ne bih poručila, tko me pita?”

“Jedva čekam otići da se smirim.”

Banijci imaju samo jednu želju, a ako hitno ne dođe do nekih promjena na terenu, moglo bi doći do promjena na funkcijama. Samo da već jednom krene ta obećana godina obnove.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.