Predsjedništvo SDP-a izbacilo Bernardića i još šestero zastupnika

Vijesti 07. lis 202118:53 > 23:06 5 komentara
Davorin Visnjic/Pixsell

Predsjedništvo SDP-a u četvrtak je iz stranke s 15 glasova 'za' i dva 'protiv' izbacilo sedmero saborskih zastupnika koje su detektirali kao 'kolovođe pobune', a među njima je i bivši predsjednik stranke Davor Bernardić.

“Već neko vrijeme priča o SDP-u se svodi na priču o lošim odnosima i nefunkcioniranju Kluba zastupnika u Saboru. Danas je ta priča došla kraju odlukama koje su, iako nisu bile lake, jasne.

VEZANE VIJESTI

Predsjedništvo je donijelo odluku da se sedmero kolega isključi iz stranke – Davor Bernardić, Katica Glamuzina, Vesna Nađ, Davorko Vidović, Franko Vidović, Romana Nikolić i Renata Sabljar Dračevac i oni od večeras nisu članovi SDP-a”, izjavio je Peđa Grbin nakon sjednice Predsjedništva koja je trajala manje od sat vremena.

“SDP kao stranka nema sukoba. Sukob je postojao samo kod pojedinaca koji nisu htjeli prihvatiti da budu dio tima”, dodao je.

Kazao je da vjeruje da za sve kolegice i kolege koji su članovi stranke, ima mjesta. “Kolega Hajduković će sam odlučiti o svom političkom putu”, naglasio je dodajući da neće prepričavati razgovore sa sjednice.

“Očekujem da će SDP iz ovoga izaći jači. Ovo je bio ružan proces, u nekim trenucima je previše zamarao dio hrvatske javnosti, a drugi dio je previše zabavljao. Tome je došao kraj”, rekao je.

Naglasio je da ih je situacija posljednjih tjedana onemogućavala u provođenju politika i borbi za prava građana.

“Odluka Glavnog odbora pokazuje kako strankom treba upravljati. Stav je jedinstven. Što se tiče odluka o isključenju, bit će na prvoj redovnoj sjednici Glavnog odbora, još ne znam kad će biti”, zaključio je.

Tko ostaje bez stranačke iskaznice?

Tako će bez stranačke iskaznice, nakon Nikše Vukasa, Zvane Brumnića, Rajka Ostojića i Marine Opačak Bilić ostati i bivši predsjednik stranke Davor Bernardić, Renata Sabljar Dračevac, Romana Nikolić, Franko Vidović, Davorko Vidović, Vesna Nađ i Katica Glamuzina.

Premda se protivio izbacivanju kolega, odlukom Predsjedništva nije izbačen Domagoj Hajduković, ali je tijekom rasprave online objavio da se “ponosno isključuje iz stranke”.

Ostali pobunjenici završit će s opomenom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare