Jakov Prkić o Mihanovićevom doktoratu: Postoje ozbiljne sumnje da je to plagijat

Vijesti 27. tra 202117:10 > 22:17
Izvor: N1

Jakov Prkić, kandidat koalicije Pametnog za Split i Dalmaciju, Možemo! i Nove ljevice za gradonačelnika Splita, gostovao je u Newsroomu gdje je govorio o nadolazećim lokalnim izborima.

Kazao je da HDZ koristi priliku i obilazi Hrvatsku pred izbore, a komentirao je kako bi to moglo utjecati na birače.

“Kod mene bi to izazvalo kontra učinak, a nekome se možda to sviđa. Oni žele biti prisutni, viđeni i okupiraju medijski prostor”, rekao je Prkić.

Komentirao je i što očekuje od nadolazećih izbora.

VEZANE VIJESTI

“Mi smo vrlo optimistični, naša koalicija dobro stoji i nadamo se dobrom rezultatu, rekao bih čak i odličnom.”

Rekao je da pobjednika na izborima ne čeka nimalo jednostavan posao u Splitu.

“Grad stagnira desetljećima, zadnjih desetak godina ide unatrag. Imamo velikih problema, od komunalnih, prometnih. Tko god dođe, neće mu biti lako. Najveći problem je zbrinjavanje otpada, vrlo nisko smo po postotku odvajanja na razini države. Tu treba napraviti ogroman iskorak”, rekao je i dodao da se gradskom odlagalištu bliži kraj.

Osvrnuo se i na razlaz s Ivicom Puljkom, navodeći da toga nije moralo doći.

“Nije to Las Vegas pa da se vjenčamo odmah nakon prvog sastanka. Dogodilo se da su Ivica i Marijana s jedne strane, a Dalija Orešković i Ivica Relković s druge strane forsirali to ujedinjenje u kojem je u prvoj verziji trebao biti i Fokus. Oni su se mirno povukli, napravili su dobar potez. Po meni su se upropastile dvije stranke s potencijalom da bi se dobila jedna koja gotovo da nema nikakav potencijal”, kazao je Prkić i dodao:

“Ivica je krenuo sam u kampanju, a sada kad vidi da bi trebalo biti još nekoga, traži na sve strane. To je očito bio njegov izbor. Naša je priča uvijek bila lokalna, a Ivica se bavio nacionalnim temama, lokalne ga nisu previše zanimale, sada se zainteresirao za njih. Želimo mu sreću i dobar uspjeh, a nama želimo još i bolji.”

Istaknuo je da u Gradskom vijeću očekuju šest do sedam mandata.

Prkić se osvrnuo i na HDZ-ovog kandidata za splitskog gradonačelnika Vicu Mihanovića. Podsjetimo, Index je nedavno objavio članak u kojemu se dovodi u pitanje vjerodostojnost njegova doktorata.

“On izbjegava kontakt s medijima, morat će se prije ili kasnije s time suočiti. I sami znate da to nije bio samo on, to je bio cijeli kombi koji je išao u Osijek, samo ne znam jesu li išli autoputom ili preko Tuzle ili Doboja pa i tamo dobili neku diplomu”, našalio se Prkić i dodao:

“Optužbe su ozbiljne, ali nisam dovoljno stručan da bi rekao da je to plagijat ili nije. Po ovome što čitamo, postoje ozbiljne sumnje da bi mogao biti plagijat, ali o tome će dati sud netko tko je nadležan.”

Prkić je uvjeren da se cijela ta priča neće riješiti do izbora, a možda ni za godinu dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar