Prkić: Ostavkama Puljka i dvojice zamjenika počinje teći 90-dnevni rok za izbore

Vijesti 08. tra 202217:28 0 komentara
N1

Predsjednik splitskoga Gradskog vijeća Jakov Prkić korektnim je činom ocijenio zajedničku ostavku gradonačelnika Ivice Puljka i dvojice njegovih zamjenika Bojana Ivoševića i Antonija Kuzmanića, ističući da od danas teče razdoblje od 90 dana u kojem se trebaju održati izvanredni izbori.

“Zajednička ostavka Puljka i njegovih zamjenika Ivoševića i Kuzmanića je pošten i korektan čin jer je time izbjegnuta pravna bitka s Vladom, koja je najavila imenovanje povjerenika za Grad Split”, rekao je Prkić za Hinu.

Današnjom ostavkom gradonačelnika i dvojice njegovih zamjenika počelo je teći razdoblje za održavanje izvanrednih izbora u Splitu.

VEZANA VIJEST

“Od danas, kad su podnesene ove ostavke, počinje teći razdoblje od 90 dana u kojem se trebaju održati izvanredni izbori”, rekao je Prkić i dodao kako odluku o izvanrednim izborima donosi Vlada.

Prkić vjeruje da će se do 26. travnja ove godine, za kada je sazvao sjednicu Gradskog vijeća, političke tenzije u Splitu smiriti i da će se ta sjednica održati u boljem ozračju nego što bi bio slučaj da je sazvana za idući tjedan, primjerice za 13. travnja.

“Vjerujem da će na sjednici 26. travnja najmanje 16 od ukupno 31 vijećnika podnijeti ostavke te da će biti dostignuta natpolovična većina za donošenje odluke o raspuštanju Gradskog vijeća i stjecanje uvjeta za izvanredne izbore”, rekao je Prkić.

Matijević (SDP): Puljak otezao s ostavkom deset dana

Gradski vijećnik SDP-a Davor Matijević ocijenio je komentirajući današnju službenu ostavku gradonačelnika Puljka da je s njom “otezao deset dana”.

“Mislim da je nepotrebno otezao s ostavkom deset dana jer je stvorio dodatni kaos u gradu, a ni svađe i napadi s nama koji smo ga podržavali u Gradskom vijeću ne služe mu na čast”, rekao je za Hinu Matijević, dodajući kako Split čekaju izbori te da će ovaj put bolje odabrati.

Po njegovoj ocjeni, Puljak je pokazao da mu je interes koalicijskog partnera Bojana Ivoševića važniji od interesa Splita.

“Žao mi je što nije iskoristio šansu koju su mu Splićani pružili prošle godine i što nas je nepotrebno odveo u izbore”, zaključio je Matijević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!