Pročitajte što pišu regionalni mediji o iznenađujućoj Milanovićevoj odluci: “Šok u Hrvatskoj”

Vijesti 15. ožu 202418:13 0 komentara
Žarko Puklavec/Pixsell

Mediji u susjedstvu raspisali su se o iznenadnoj odluci aktualnog predsjednika države Zorana Milanovića da bude kandidat SDP-a za predsjednika Vlade na parlamentarnim izborima koji su sazvani za 17. travnja.

“Došlo je vreme da se konj osedla! Zoran Milanović podnosi ostavku!”, piše srpski Informer. Mondo u naslovu donosi da je Milanović donio “šokantnu odluku”, a oba su portala vijest o događanjima u Hrvatskoj stavili na naslovnu stranicu portala. O Milanovićevoj odluci pišu i Tanjug, Nova.rs, kao i Danas.rs. O Milanovićevoj odluci pišu i bh. portali. “Šok u Hrvatskoj: Milanović ide s SDP-om na izbore, uskoro daje ostavku na mjesto predsjednika”, piše Klix.ba.

Podsjetimo, sadašnji šef SDP-a na konferenciji za novinare u petak iznenadio je hrvatsku javnost. “Ja na ovim izborima neću biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade, dopustite da pozdravim Zorana Milanovića, nositelja SDP-ove liste u 1. izbornoj jedinici i uskoro predsjednika Vlade”, izjavio je Peđa Grbin na konferenciji za novinare, na kojoj se nenajavljen pojavio i Milanović.

Trenutni predsjednik Republike Hrvatske pojasnio je svoju odluku. “U životima svakoga od nas postoje trenuci kad trebaš izaći iz zone komfora jer drugačije ne može. Taj čas je kucnuo na moja vrata nametom stanovitog Ivana Turudića. To je kanta koja je prelila septičku jamu svih nečistoća koje guše našu zemlju godinama. Svi pokušaji su završili s još većom bezobrazlukom. Došlo je vrijeme da se konji sedlaju. Okupit ćemo saborsku većinu za vladu nacionalnog spasa. Sve neokaljane i čestite političke ljude i stranke pozivam na okupljanje. Razlike između nas postoje, ali veća od razlika je vjera da radimo za dobrobit zemlje”, kazao je Milanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!