Puhovski: Je li Milanović ikad rekao nešto protiv “dva K”?

Vijesti 08. svi 202312:48 1 komentar

Predsjednik Republike Zoran Milanović nije išao na krunidbu britanskog kralja Charlesa III. jer je Vladin zrakoplov bio u kvaru. Politički analitičar Žarko Puhovski rekao je u N1 Studiju uživo da smatra da je predsjednik ipak trebao ići.

“Čuli smo da su tri druga predjsednika išla komercijalnim letovima, mogao je i on. Uopće s tom krunidbom meni je… Gordan Grlić Radman, koji je rekao da je išao spasiti stvar, je pravi čovjek za krunidbu. Ja sam siguran da se Charles ne bi dao kruniti da nije stigao Grlić Radman. To je potpuno jasno. Ali to je za takve ljude koji ne znaju što bi radili pa su za pokazivanje”, rekao je Puhovski pa dodao:

“No Milanović je po mom sudu trebao ići zbog mogućnosti za kontakte, sad se čini da mu nije stalo do kontakata. Stalo mu je do dečki i cura s kojima se viđa po Hrvatskoj. Sada je za male pare mogao sresti pet-šest šefova država, o nekim stvarima porazgovarati i srediti neke nesuglasice. Nije mu toliko stalo, barem ne da bi sjedio u avionu kao normalni ljudi.”

Ipak, Milanoviću popularnost i dalje raste.

“Smatraju ga osobom koja je outspoken, kaže sve što misli. Koliko je to istina treba kontrolirati. Je li ikad rekao nešto protiv dva “K” – Kaptola i Kremlja. Bit će i to možda jednog dana dok se dovoljno naljuti. Njemu dobro ide, ne možete demokratski izabranom političaru prigovarati da radi što mu dobro ide iako ja zaista mislim da zagađuje javni prostor. Ali nisam objektivan jer sam jedan od tih objekata. Ali stvarno to mislim i istovremeno mu odlično ide. Staro pravilo i psihologa je da se ljudi ne mijenjaju dok ne dožive neuspjeh. On je doživio samo uspjeh, zašto bi se mijenjao”, smatra Puhovski.

Hoće li Milanović koristiti oporbi ili joj štetiti?

“Oporba je u njegovoj sjeni i sama će se morati migoljiti da ga iskoristi. Ne vjerujem da bilo tko iz oporbe ima mogućnost utjecati na Milanovića jer on sam kad izgovori rečenicu ne zna kako će ona završiti, kamoli da s nekime o tome razgovara. Oni će se morati migoljiti da iskoriste njegovo sunce. HDZ ga sigurno ne može iskoristi. Kao problem se pojavljuje da ljevica, odnosno SDP ne odustaje od njega, a desnica ga sve više koristi i to će dovesti do kaotične situacije pred izbore i neće se znati tko je na čijoj strani, gdje je on, čiji su oni”, kaže Puhovski.

Što se samih parlamentarnih izbora tiče, Puhovski kaže da je lokiga sljedeća: “Dvije jake zajednice, lijeva i desna nasuprot HDZ-a. Zajednica jednih i drugih nije moguća, a izgleda i da se desnica ni o čemu ne može dogovoriti tako da će HDZ tu opet jako profitirati”.

Cijeli razgovor sa Žarkom Puhovskim pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare